Olimpijski spored: Najprej cestna dirka

Olimpijski spored: Najprej cestna dirka
25.07.2012 AVTOR: D. Z.
Dirka po Franciji se je komajda končala, precejšnje število kolesarjev pa je že odpotovalo v London, kjer jih čakajo boji za olimpijske medalje.

Spored
28. julij (London): cestna dirka (M) 250 km (Bole, Božič, Brajkovič)
29. julij (London): cestna dirka (Ž) 140 km (Batagelj)
1. avgust (London): kronometer (M) 44 km (Brajkovič)
1. avgust (London): kronometer (Ž) 29 km
2. avgust - 7. avgust: tekmovanja na velodromu
9. avgust (London): BMX, 1. dan
10. avgust (London): BMX, 2. dan
11. avgust (Essex): olimpijski kros (Ž) (Žakelj, Klemenčič)
12. avgust (Essex): olimpijski kros (M)

Med temi kolesarji so tudi trije slovenski predstavniki. Grega Bole, Borut Božič in Jani Brajkovič. Slovenska reprezentanca bo imela tudi žensko predstavnico. To bo Polona Batagelj. Koleasrji se bodo za olimpijske medalje prvič pomerili v soboto, 28. julija, ko se bo ob 10. uri zjutraj začela cestna dirka članov.

Dirka bo dolga 250 kilometrov, na njej pa bodo nastopili vsi trije prej omenjeni slovenski predstavniki. Torej Bole, Božič in Brajkovič. Že naslednji dan bo na sporedu ženska cestna dirka. Ta bo dolga 140 kilometrov. 1. avgusta pa bo 44 kilometrov dolga posamična vožnja na čas, kjer bo slovenske barve branil Jani Brajkovič. Istega dne se bodo v uri resnice pomerile tudi ženske predstavnice. Njihova preizkušnja bo dolga 29 kilometrov.

Sledile bodo dirke na velodromu, gorsko kolesarstvo pa bo na vrsto prišlo ob koncu olimpijskih iger. 11. avgusta bo na sporedu ženski olimpijski kros, kjer bosta nastopili tudi Tanja Žakelj in Blaža Klemenčič. Naslednji dan pa se bodo v tej disciplini pomerili še moški.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ