Organizator izkoristil Saganovo potezo za oglaševanje dirke

Organizator izkoristil Saganovo potezo za oglaševanje dirke
25.02.2015 AVTOR: D. Z.
Se spomnite, kako je na podelitvi po dirki po Flandriji leta 2013 Peter Sagan za zadnjico prijel eno izmed hostes? Organizatorji dirke E3 Harelbeke so se zdaj v oglasu očitno želeli spomniti prav tega dogodka.
Poteza Petra Sagana na odru dirke po Flandriji - zasedel je drugo mesto, potem ko ga je premagal Fabian Cancellara - je takrat naletela na številna neodobravanja. Na naslednji dirki se je Peter Sagan hostesi tudi opravičil.

Organizatorji ene izmed World Tour dirk, ki služi kot zadnja priprava na flandrijsko klasiko - govorimo o E3 Harelbeke - pa so se odločili, da dirko oglašujejo na zanimiv način. Tudi s tem oglasom so naleteli na številne očitke, da je seksističen in ponižujoč. Na plakatu, kjer sta vidni roka in zadnjica, pa piše: "Kdo jo stisne v Harelbeku?"

Tam bo namreč podelitev za najboljše na dirki. Predstavnik za stike z javnostjo Jacques Coussens je prepričan v pozitivne učinke take promocije in pravi, da je bilo 99 odstotkov odzivov pozitivnih: "Nekaj grdih besed je bilo, vendar so v manjšini. Gre za igrivo in smešno idejo. Hoteli smo dosečei dvoje. Oglaševati smo hoteli dirko, ki bo 27. marca in obenem poslati sporočilo Petru Saganu. Dve leti je že od tega dogodka."

Tudi pri Mednarodni kolesarski zvezi so se že odzvali in so nad tako promocijo izrazili nezadovoljstvo: "Organizatorje smo opozorili in jih opomnili na njihovo odgovornost in na Ucijeva pravila. Strinjali so se, da bodo poster odstranili." Okusno ali ne. Očitno učinkovito, saj se je oglas pojavil na številnih družabnih omrežjih. Zdaj so se organizatorji očitno strinjali, da bodo ta oglas odstranili iz vseh komunikacijskih sredstev.

"Po odzivu, ki ga je izzval naš oglaševalski plakat se bomo jutri sestali in odločili, kako nadaljevati," so organizatorji zapisali v izjavi za javnost.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ