Organizatorji bodo tožili gledalko, ki pa je ne najdejo

Organizatorji bodo tožili gledalko, ki pa je ne najdejo
27.06.2021 AVTOR: DZ

Prvi množični padec na dirki po Franciji je zakrivila neprevidna gledalka, ki jo še iščejo. A organizatorji so pripravljeni stopiti v akcijo.

Namestnik direktorja dirke po Franciji Pierre Yves Thouault je za AFP potrdil, da bodo kot organizatorji dirke tožili gledalko, ki je povročila množični padec v prvi etapi Toura:





"To bomo storili zato, da tista majhna skupina ljudi, ki počne take stvari ne bo vsem ostalim pokvarila spektakla." Do padca je prišlo 45 kilometrov pred ciljem. Gledalka je pozirala z napisom na kartonu, Tony Martin pa se temu ni mogel izogniti. Posledično se je na tleh znašla ogromna skupina kolesarjev.

"Vse smo imeli pod nadzorom. Vse do nesreče. Fante sem pripeljal v ospredje po desni strani, a sem se potem zaletel v tablo. Vse se je zgodilo zelo hitro. Naenkrat je bila na tleh skorajda celotna ekipa," je po etapi dejal okrvavljeni Martin: "Mnogi gledalci se obnašajo spoštljivo, na žalost pa ne ta. Na srečo jo je Primož dobro odnesel. Upam, da nismo utrpeli prevelikih poškodb." Sicer pa policija še vedno išče osebo, ki je povzročila padec.



Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ