Padel pred sprintom, se pobral in bil najboljši Slovenec

Padel pred sprintom, se pobral in bil najboljši Slovenec
22.03.2021 AVTOR: DZ

Tilen Finkšt. Vsekakor je med slovenskimi kolesarji, ki vozijo za slovenske klube v tej sezoni pokazal največ. Tudi v Izoli se je kljub padcu izkazal.

Tilen Finkšt tudi letos vozi za moštvo Ljubljana Gusto Santic. Ker je prestar za kategorije mlajših članov, se zaveda, da bo imel v prihajajočih mesecih manj priložnosti za dokazovanje.





Se je pa do zdaj že nadvse izkazal. Dirko za VN Poreča je končal na odličnem tretjem mestu in je tako ponovil dosežek iz lanske sezone. V Izoli se je odlično vozil. Bil je v prvi skupini, ko je prišlo na uvodnem od zaključnih krogov do selekcije. Tudi v zadnjih kilometrih se je na razgibani trasi v okolici Izole in v močnem vetru vseskozi vozil v ospredju.

Čakal je na svojo priložnost, a štiri kilometre pred ciljem, ko se je skupina hitro približevala trem ubežnikom, je Finkšt zdrsnil. Padel. "Zadnji krogi so kar napeti, kot vedno. Žal je prišlo štiri kilometre do cilja do padca," je povedal Finkšt, ki pa ni iskal izgovorov: "Sam sem bil kriv. Na levem ovinku sem padel. Pobral sem kolo in odhitel naprej. Pač. Malo previsoka hitrost v ovinek. Ceste niso ravno nove, so spolzke. Se pač zgodi."





Kljub vsemu se je resnično hitro pobral in se odpeljal naprej. Ujel je priključek z vse hitrejšo skupino. Kljub temu, da mu je lov pobral veliko moči, se je udeležil sprinta. Ni mogel povsem na vrh, se je pa boril za uvrstitev med prvo deseterico. "Šel sem, koliko so še dale noge. Na ciljni ravnini pa sprint po desni in do najboljše možne uvrstitve."

Bilo je dovolj za deseto mesto. Maestri je bil nedosegljiv, Finkšt pa je bil kljub padcu najboljši slovenski predstavnik na letošnji dirki. Vsekakor pa je spet dokazal, da je na začetku sezone zelo dobro pripravljen. Če bo le imel dovolj priložnosti za dokazovanje. Naslednja bo seveda že ta konec tedna - VN Adria Mobil. Tam bo konkurenca še močnejša, trasa pa še težja.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ