Papež je Dogmo 12 prejel, zdaj je kolo na dražbi

Papež je Dogmo 12 prejel, zdaj je kolo na dražbi
18.03.2024 AVTOR: DZ

Leta 2021 je zmagovalec dirke po Franciji in dirke po Italiji Egan Bernal je leta 2021 kolo Pinarello Dogma podaril papežu. Kje pa je kolo zdaj?

Pinarello Dogma F12 v modro-beli barvi. Kolo je leta 2021 Egan Bernal, ki vozi za Ineos Grenadiers podaril papežu Frančišku. Junija 2021 je Kolumbijec pripotoval v Vatikan, kjer se je srečal s cerkvenim vodjo, ki prihaja iz Argentine. Prav zato je Bernal papežu podaril kolo v modro-beli kombinaciji barv.

Bernal je po srečanju dejal: “To je bilo tisočkrat bolj stresno kot tritedenska dirka. Nisem vedel, kaj bi mu rekel. Pripravil sem si nekaj, vendar pa sem bil zelo živčen. Ko pa sva začela pogovor, je bilo vse lažje.” Kolo s Shimanovo Ultegro in Vision obroči pa je zdaj na dražbi na Catawiki. Uvrščeno je pod posebne stvari. Sicer pa Bernal ni edini, ki je papežu podaril kolo. Pred njim je leta 2018 takrat svetovni prvak Peter Sagan podaril kolo Specialied Venge.

Nekaj let kasneje ga je “Cerkev” tudi dala na dražbo. Z zbranimi sredstvi je Cerke pomagala območjem, ki jih je najbolj prizadel Covid-19. Pinarello je opisan kot kolo, ki je vredno med 20 in 40 tisoč evri. Trenutna cena je 2.200 evrov, dražba pa se je začela 15. marca. Trajala bo do 24. marca.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ