Pedi-Scope je kolesarski periskop, ki ponuja pogled na cesto

Pedi-Scope je kolesarski periskop, ki ponuja pogled na cesto
02.05.2015 AVTOR: Matej Zalar
S pomočjo Pedi-Scopa lahko opazujemo dogajanje na cesti, tudi ko zremo v krmilo - in s tem razbremenimo vrat.
Gre za še enega v vrsti tehnoloških dodatkov, ki absolutno niso nujno potrebni, so pa zabavne in na trenutke zelo uporabne nadgradnje kolesarske izkušnje.

Bolečine v vratu so zaradi nenaravnega položaja na vsaki daljši vožnji skorajda neizogibne. Razbremenimo jih lahko, če pogled usmerimo v krmilo, vendar na ta način izgubimo pregled nad dogajanjem na cesti.

Pedi-Scope je produkt prebivalca Brooklyna Mikea Lanea, deluje pa podobno kot periskop v podmornicah. Namestimo ga na sredino krmila, s pomočjo notranje prizme pa na zaslonu prikazuje trenutno dogajanje na cesti pred kolesarjem. Tako si lahko kolesar privošči nekaj trenutkov oddiha za vrat, ne da bi se znašel v nevarnosti.

Prototip uporablja tri prizme, zato je zaslon razdeljen na tri dele. V komercialni ponudbi želijo uporabiti le eno prizmo, ki bo kolesarju ponudila homogen pogled na dogajanje na cesti.

Sredsta trenutno zbirajo na Kickstarterju, z donacijo v višini 39 dolarjev pa si lahko zagotovite svoj Pedi-Scope, če bo zbiranje sredstev uspešno.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ