Peter Sagan na cesti s slovaško ekipo

Peter Sagan na cesti s slovaško ekipo
23.11.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Peter Sagan je sicer zaključil z dirkanjem na najvišji ravni v cestnem kolesarstvu. A še vedno bo tekmoval. Z gorskim kolesom, pa tudi s cestnim.

Govorice so zdaj potrjene. Peter Sagan bo po pisanju slovaškega časopisa Pravda v naslednji sezoni nadaljeval z dirkanjem v cestnem kolesarstvu. Sicer na nižji ravni, a podpisal naj bi pogodbo s slovaškim moštvom Pierre Baguette. Na ta način bi se očitno rad predvsem pripravil na dirkanje z gorskim kolesom.

Saganov glavni cilj je uvrstiti se na olimpijske igre v olimpijskem krosu. Sagan lahko računa predvsem na posebno povabilo. "Peter Sagan bo v cestnem kolesarstvu nastopil na vsaj dveh etapnih dirkah, ki bodo služile kot priprava na olimpijske igre. Morda bo dodal še dve cestni dirki," je dejal eden izmed Saganovih menedžerjev Gabriel Uboldi. Dodal je še: "Mislim, da je to najlepša novica za njegovo državo. Za Petra Sagana je to bila ena izmed najboljših alternativnih rešitev."

Sagan bo v gorskem kolesarstvu obenem tudi član moštva Specialized Factory Racing. "Še vedno moramo rešiti eno zadevo. Pri Specialized želijo, da Peter tudi na cestnih dirkah vozi njihova kolesa, medtem ko pri Pierre Baguette uporabljajo kolesa Time. Vendar pa menim, da to ne bo predstavljalo večjih težav," je še dodal Uboldi. Zaenkrat še ni znano, na katerih dirkah bo Sagan nastopil. Uboldi je samo dodal, da bodo poleg olimpijskih iger, prioriteta še tekme svetovnega pokala v olimpijskem krosu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ