Peter Sagan o trenažerju, družini in virtualnih dirkah

Peter Sagan o trenažerju, družini in virtualnih dirkah
20.04.2020 AVTOR: DZ, foto: sirotti
"Sovražim treninge na trenažerju, zdaj pa je postal moj prijatelj," je priznal trikratni svetovni prvak Peter Sagan.
"Njegovih" enodnevnih klasik letos ni bilo na sporedu. Slovak Peter Sagan se je, tako kot vsi kolesarji, znašel v neugodnem položaju, saj nihče zares zagotovo ne ve, kdaj se bo sezona nadaljevala. Formo mora seveda ohraniti in to lahko doseže s pomočjo trenažerja.

Nad takim treningom ni prav navdušen: "Sovražim treninge na trenažerju, zdaj pa je postal moj prijatelj." Ni pa se spoprijateljil z virtualnimi dirkami: "Videli bomo, kako se bodo stvari odvijale, vendar pa dirkam prek Zwifta z mojo formo in z mojim načinom priprave nisem naklonjen. Sem pravi kolesar, ne virtualni. Če je to prihodnost ... Mislim, da ne. Na Zwiftu lahko dirkam z električnim kolesom. Kaj menite? Hecam se."

Sicer pa je Sagan ujet v Monaku, kjer kolesarji ne smejo na cesto. Sagan je tri tedne ostal v izolaciji. Hrano mu je nosil kar klubski kolega Oscar Gatto. "Želel sem se umakniti. Z družino smo zdaj dobro. Treniram na trenažerju in opravljam vaje za stabilizacijo. Seveda pa tako kot vsi ostali pogrešamo treninge in dirke na cesti. Veselim se, ko se bomo lahko vrnili v normalno življenje. Zaenkrat pa moramo spoštovati navodila in ostati doma."

Obenem je priznal, da mora skrbeti za dobro pripravljenost, saj zaenkrat še nihče ne ve, kdaj se bodo dirke pravzaprav začele. "UCI in organizatorji se v teh težkih časih trudijo po najboljših močeh. Sploh prvič se srečujemo s tako krizo." Sagan je še poudaril, da je zdrav in da: "Družim se s svojim sinom, treniram. Nimam težav. Veliko ljudi po svetu trpi precej bolj in moramo jim izkazati spoštovanje. Moramo biti bolj človeški."
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ