Peter Sagan potrdil naporen program: Giro, Tour in OI

Peter Sagan potrdil naporen program: Giro, Tour in OI
05.12.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti
Slovak Peter Sagan bo v naslednji sezoni prvič nastopil na dirki po Italiji. Sledile bodo priprave na dirko po Franciji in potem še na olimpijskih igrah.
Peter Sagan je na predstavitvi ekipe Bora Hansgrohe potrdil, da bo sezono 2020 začel januarja na dirki po San Juanu v Argentini. Sledile bodo februarske višinske priprave z namenom, da najboljšo formo doseže na zanj zelo pomembnih in priljubljenih klasikah. Do zdaj si je vedno privoščil počitek po klasikah. Tokrat bo drugače, saj bo prvič nastopil na dirki po Italiji, ki se začne 9. maja v Budimpešti.

Potem pa prav veliko časa za predah tudi ne bo. Med Girom in Tourom ne namerava nastopiti na nobeni dirki. Bo pa na Touru napadal novo zeleno majico najboljšega po točkah. Takoj po Touru pa bo sledil še nastop na olimpijskih igrah. Cestni dirki se je pred dobrimi tremi leti v Riu odpovedal in raje nastopil v olimpijskem krosu. Zdaj želi v Tokiu nastopiti prav na cestni preizkušnji, ki bo na sporedu samo šest dni po koncu Toura.

"Zame se bo sezona končala po Touru in olimpijskih igrah. Torej, to bo vsega šest mesecev dolga sezona, a ti meseci bodo zelo naporni," je Sagan dejal za cyclingnews.com. Cestni dirki v Riu se je odpovedal, ker naj bi bila preveč zahtevna. Potem pa jo je tudi po spletu okoliščin dobil Greg Van Avermaet. V Tokiu naj bi bila proga še težja in Sagan trdi:

"Na olimpijskih igrah pač nikoli ne veš, kako se bo izšlo. Vredno je poskusiti." Na Touru bo lovil novo zeleno majico, ekipa pa bo imela še en cilj. Na skupni seštevek bo spet startal Emanuel Buchmann. Letos je dirko po Franciji končal na četrtem mestu. "Če pogledate traso naslednjega Toura, bi to lahko bila lepa priložnost zanj. Ni ekipnega kronometra in samo en posamični kronometer. To bo lepa priložnost. Seveda pa mora biti zdrav in v pravi formi," je o Buchmannu povedal glavni mož ekipe Bora Hansgrohe Ralf Denk.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ