Pinarello Dogma F12

Pinarello Dogma F12
09.02.2020 AVTOR: Matej Zalar, Foto: Tit Košir

Miguel Indurain. Bjarne Riis. Jan Ullich. Oscar Pereiro. Bradley Wiggins. Chris Froome. Geraint Thomas. Egan Bernal. Vsi so zmagali na Dirki po Franciji. In vsem je to uspelo na Pinarellu.

Odkar je leta 2012 sir Bradley Wiggins zmagal z Dogmo 2, so bili kolesarji na Touru z vsako naslednjo generacijo Dogme uspešni vsaj enkrat. Na Instagramu so fotografije tega orožja zbrane pod značko #endofdiscussion. O dogmah se pač ne razpravlja.

Ko je Pinarello po Dogmi F8 predstavil Dogmo F10, smo se vsi spraševali, kam je pobegnila devetica. Zdaj se ne sprašujemo več, zakaj ni bilo vmes enajstice. Morda zato, ker so spremembe tako velike? Ne bi rekel. Tudi Dogma F12 je še bolj toga, še lažja in še bolj aerodinamična, a gre za evolucijo že tako uspešnega kolesa. Pinarello je poskrbel za integracijo kablov v krmilo, okvir je prilagojen širšim plaščem in prvič so se pohvalili, da so okvir razvijali hkrati za obročne in kolutne zavore. Doslej se je zdelo, da pri Pinarellu kolesa z diski ponujajo kot nujno zlo, a novemu trendu so se zdaj dokončno

Vas zanima več?
Celoten članek si lahko preberete v zadnji izdaji revije Bicikel.com!
Še niste naročeni?
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ