Pivot Switchblade

Pivot Switchblade
06.05.2017 AVTOR: Vladimir Pakrac, Foto: Tit Košir

“Gibaj se kot metulj, piči kot čebela,” je znani stavek Muhammada Alija. Ko se boste prvič zapeljali s Pivotom Switchblade, se bo v vas prebudil duh legende boksa.

Switchblade ni običajno kolo, a je hkrati model, kakršen bi moralo biti, o tem sem prepričan, običajno vsegorsko kolo, ob katerem bi pomislili na samo bit gorskega kolesarstva – užitek. Je predstavnik nove generacije tventinajnerjev, ki dokazujejo, da so velika kolesa lahko zabavna, a hkrati že skoraj zastrašljivo hitra. Čisti užitek pričara z lahkotno in hkrati brezkompromisno vodljivostjo. Switchblade res leti kot metulj in piči kot čebela.

Tog karbonski okvir z agresivno geometrijo, najkrajše cevi ob verigi v tem segmentu koles in vrhunsko Foxovo vzmetenje, vkomponirano po notah strokovnjaka za vzmetenje Dava Weagla, so dobro premišljena celota, ki kolesu daje moč in lahkotnost za podreditev raznolikih terenov. In kaj je pri tem najboljše? To kolo ne potrebuje vrhunskega spustaša. Switchblade je vrhunski spustaš sam po sebi.

Vas zanima več?
Celoten članek si lahko preberete v zadnji izdaji revije Bicikel.com!
Še niste naročeni?
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ