Po dveh drugih mestih vendarle na sam vrh

Po dveh drugih mestih vendarle na sam vrh
08.08.2015 AVTOR: D. Z.
S posamičnim kronometrom se je končala 72. dirka po Poljski. Veliki zmagovalec je Ion Izagirre, ki je v zadnjih dveh letih to preizkušnjo dvakrat končal na drugem mestu.

Dirka po Poljski se je zaključila s posamičnim kronometrom v Krakovu. Dolg je bil 25 kilometrov, nekoliko presenetljivo pa je s to preizkušnjo najhitreje opravil domačin Marcin Bialoblocki, ki sicer nastopa za poljsko reprezentanco. S povprečno hitrostjo 52,174 km/h je progo premagal v 28 minutah in 45 sekundah.

Zgolj za dve sekundi je za njim zaostal Belorus Vasilij Kirijenka. Rick Flens na tretjem in Damien Howson na četrtem mestu sta bila še zadnja dva, ki sta v povprečju drvela z več kot 50 km/h. Vodilni v skupnem seštevku Henao je bil šele 48 in je tako izgubil rumeno majico. Tudi Diego Ulissi, ki je bil pred kronometrom izenačen s Henaom je bil šele 30. in je tako tudi izpadel iz boja za končno zmago.

Zato pa je na svoj račun tokrat prišel kolesar Movistarja Ion Izagirre. Potem, ko je bil lani in predlani drugi na tej dirki, je zdaj vendarle prišel do končne zmage. To si je priboril s sedmim časom na kronometru. Po sedmih dneh in več kot 26 urah dirkanja je zgolj za dve sekundi ugnal Barta de Clecqua. Za tri sekunde je zaostal Ben Hermans. Sledili so Ilnur Zakarin, Fabio  Aru, Diego Ulissi, Christopher Riblon, Sergio Luis Henao, Davide Formolo in Mikel Nieve. Dirko so končali trije Slovenci. V vožnji na čas jih ni bilo v ospredju. Matej Mohorič je dirko končal na 70. mestu, Grega Bole je bil 73., Luka Mezgec pa 92.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ