Po padcu Gašperja Katrašnika: "Varnost kolesarjev mora biti vedno na prvem mestu"

Po padcu Gašperja Katrašnika: "Varnost kolesarjev mora biti vedno na prvem mestu"
07.10.2019 AVTOR: DZ, vir: Adria Mobil

Iz Adrie Mobila so po zadnji etapi dirke Cro Tour sporočili, da so Gašperja Katrašnika po hudem padcu v Zagrebu prepeljali v bolnišnico.

"Sam sem bil kmalu po padcu pri njem in sem bil ogorčen, da se ni nihče ustavil in ga začel oskrbovati, mi sami smo ustavili reševalno vozilo za dirko. To so stvari, ki niso sprejemljive."
Branko Filip

Pri Adriji Mobilu so vsekakor lahko zadovoljni z dosežki na dirki po Hrvaški. Po zaslugi Marka Kumpa in Dušana Rajovića so dobili dve etapi, Radoslav Rogina pa je bil deseti v skupnem seštevku. V zadnji etapi do Zagreba je bil Rajović šesti. Bolj kot dosežek, pa so pri Adriji Mobilu izpostavili padec Gašperja Katrašnika.

"Upali smo na novo dobro uvrstitev Kumpa ali Rajovića, še posebej slednji se je počutil zelo dobro. Žal pa je današnji padec pokvaril vtis nad celotno dirko. Katrašnik je padel na predzadnjem krogu po Zagrebu, približno osem kilometrom pred ciljem etape," je v uradni izjavi za javnost dejal športni direktor Adrie Mobila Branko Filip:

"Katrašnik je padel na predzadnjem krogu po Zagrebu, približno osem kilometrom pred ciljem etape."
Branko Filip

“Pri polni hitrosti se je zaletel v nezaščiteno plastično oviro na cesti, ki se ji je uspel kolesar pred njim še nekako izogniti. Padec je bil zelo hud, na srečo je Gašper trpežen in je v bolnici pri polni zavesti in na dodatnih preiskavah. Sam sem bil kmalu po padcu pri njem in sem bil ogorčen, da se ni nihče ustavil in ga začel oskrbovati, mi sami smo ustavili reševalno vozilo za dirko. To so stvari, ki niso sprejemljive. Varnost kolesarjev mora biti vedno na prvem mestu, šov pride na vrsto šele kasneje."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ