Podoživite napeti Cape Epic z Lachlanom in Kennethom

Podoživite napeti Cape Epic z Lachlanom in Kennethom
15.12.2021 AVTOR: N. Gr., foto: EF Pro Cycling

Ekipa EF Education First pripravlja kratke filme o ekstremnih podvigih svojih kolesarjev iz »alternativnega programa«, ki so zbrani v seriji Gone Racing. Zadnji v vrsti je film o izzivih in dogodkih letošnjega Cape Epica.

Lachlan Morton je nedvomno prvo ime in prvi zvezdnik »alternativnega programa« EF Education Firsta, kjer kolesarje spodbujajo, da se udeležujejo tudi ultramaratonskih dirk z gravel ali gorskim kolesom. Morton je tako v zadnjih dveh sezonah na cesti dirkal precej malo, je pa veliko pozornosti svoji ekipi prinesel z Alt Tourom in še nekaterimi drugimi podvigi.

Eden takšnih je bil tudi Cape Epic, ta prestižna etapna maratonska gorskokolesarska dirka v Južni Afriki, ki se jo je Morton letos udeležil s Kenijcem Kennethom Karayo, s katerim sta združila moči tik pred zdajci. Moral bi namreč dirkati s prijateljem Alexom Howesom, a si je Howes zlomil prst in pet pred dvanajsto je vskočil Karaya.

Kako sta preživela blatni, deževni in tudi hladni Cape Epic v nenavadnem, zaradi covida prestavljenem terminu, poglejte v novem zanimivem filmu iz serije Gone Racing, ki jo podpira Rapha.

Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ