"Pogačarjev" uvod prestavljen

"Pogačarjev" uvod prestavljen
09.01.2021 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Tadej Pogačar bi moral sezono začeti na eni izmed serije dirk za Challenge Mallorca. Na Majorki pa so dirke zaradi novega koronavirusa prestavili.

Po odpovedi dirke Tour Down Under in Cadel Evans Great Ocean Road Race se tudi v Evropi organizatorji dirk očitno soočajo s težavami. Razlog pa je jasen. Novi koronavirus. Evropska sezona bi se tako začela s serijo dirk za Challenge Mallorca.

A zdaj so organizatorji serije štirih enodnevnih dirk sporočili, da so primorani dirke prestaviti. Na Majorki bodo zaradi vse večjega števila okuženih v torek sprejeli še strožje ukrepe in na športnih prireditvah ne bo smelo biti več kot 50 ljudi. Ti ukrepi bodo v veljavi vsaj do 26. januarja.

"Resnično nam je žal, da moramo sprejeti tako odločitev, vendar pa je trenutna situacija taka, da moramo v poskrbeti za zdravje vseh, ki bi sicer bili vpleteni v to," je dejal direktor Unisporta, ki je zadolžen za izpeljavo dirk Manuel Hernandez.

Organizatorji so odločitev že sporočili tudi Mednarodni kolesarski zvezi, zaprosili pa so za nov termin. Zdaj naj bi te dirke bile na spored med 13. in 16. majem. Seveda bi to vsekakor pomenilo, da bi na startu bilo precej manj poznanih kolesarjev, saj bo takrat potekala dirka po Italiji.

"Od danes naprej bomo vse moči usmerili v to, da bi dirke izpeljala maja. S tem bi dirkm izkazali posebno čast, saj bodo praznovale 30-obletnico," je še dejal prej omenjeni Hernandez. Mnogi kolesarji so želeli tekmovalno sezono 2021 začeti prav na Majorki. Že zdaj je jasno, da letos na sporedu ne dirke po Kolumbiji, po Yorkshiru in po Antalyji. Samo upamo lahko, da se bo situacija v Evropi izboljšala in bo takih novi o odpovedi dirk manj.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ