Polanc: Doma že ima Lamprejevo Merido

Polanc: Doma že ima Lamprejevo Merido
11.01.2013 AVTOR: D. Z.
Jan Polanc je eden izmed kolesarjev, ki bodo v tej sezoni izkusili dirkanje na najvišjem nivoju. A šele od avgusta naprej, ko bo tudi uradno postal član Lampreja.

Na spoznavnih pripravah z zvezdniki italijanskega moštva, ki se v tej sezoni imenuje Lampre-Merida, je že bil. »To so bili bolj spoznvani dnevi. Pomerjali smo drese, imeli nekatera predavanja. Tudi glavni mož Meride je govoril. Brez sestanka s klubskim zdravnikom ni šlo. Trenirali smo bolj malo. Sami smo se pač vozili. Imeli so tudi sprejem za nas, nove kolesarje, « je pojasnil Jan Polanc.

Polanc s teh priprav sicer še ni prinesel novih dresov. Je pa zato že dobil kolesarke čevlje, čelado, očala in tudi kolo. To je Meridino, saj so pri italijanskem moštvu po večletnem sodelovanju z Wilierjem zamenjali sponzorja. In Polanc je na teh pripravah dobil dokončno potrditev – Avgusta bo tudi sam postal del ekipe, ki si lasti najprestižnejšo licenco Pro Team in zato nastopa na vseh najpmembnejših dirkah Svetovnega koledarja.

A Polanc bo do avgusta še član ljubljanske Radenske in se tudi resno pripravlja na prihajajoče dirke. »S treningi smo, vsaj uradno, začeli 17. novembra. Najprej je to bila hoja, fitnes … Konec decembra pa sem že začel s treningi na kolesu. Vendar se mi ne mudi, saj imamo prve dirke šele marca, tako da je še dovolj časa, « je še pojasnil šele 20-letni kolesar.

Kljub mladosti pa bo zaradi prestopa med elito samo še do avgusta lahko zastopal tudi barve slovenske reprezentance do 23 let. Martin Hvastija je po ogledu trase svetovnega prvenstva že priznal, da bo dirka zagotovo pisana Polancu na kožo in bi imel predvsem v kategoriji do 23 let lepo priložnost za dosego vidnejšega rezultata.

A to zdaj ni pomembno. Polanc bo v Lampreju nadomestil Grego Boleta, ki je odšel v Vacansoleil-DCM, tako da Italijani še naprej zaupajo slovenskim kolesarjem. Polanc zaenkrat še ne ve, na katerih dirkah bo od avgusta naprej nastopal, vendar se s tem ne obremenjuje. Osredotočen je predvsem na trening: »Zdi se mi, da mi gre zelo dobro. Do zdaj nisem imel nobenih težav. Tudi, ko sem se po daljšem času usedel na kolo, sem dobil občutek, da sem v primerjavi z lanskim letom še napredoval. «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ