Popolna prevlada Jayca v kronometru

Popolna prevlada Jayca v kronometru
04.01.2024 AVTOR: N. Gr., foto: GreenEdge Cycling

Kolesarji Jayca AlUle so na domačih tleh upravičili vlogo favoritov in v kronometru osvojili kar prva štiri mesta. Državni prvak je postal Luke Plapp, pri ženskah pa Grace Brown.

Za kolesarje Jayca AlUle ima državno prvenstvo v Avstraliji posebno vrednost, na domačih tleh se edina avstralska ekipa iz svetovne serije vedno želi dokazati, v minulih sezonah pa jim je načrte prekrižal Luke Plapp v dresu Ineosa. No, v sezoni 2024 Plapp nosi dres Jayca, tudi v novi sredini pa je nadaljeval z dominantnimi predstavami.

Na 37,5 kilometra dolgem kronometru v Mount Helenu v Victorii je bil Plapp najhitrejši, v 46 minutah in 19 sekundah si je privozil več kot pol minute naskoka pred klubskim kolegom Chrisom Harperjem, na stopničkah je končal še Michael Hepburn, štiri v vrsto za Jayco pa je dopolnil Kelland O'Brien.

V ženski konkurenci je slavila kolesarka FDJ-ja Grace Brown, druga je bila Lild-Trekova Brodie Chapman, tretja pa Georgie Howe iz ženske ekipe Jayca. Cestni dirki bosta na sporedu v noči na nedeljo.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ