Prekinil pogodbo z Movistarjem in odšel v Bahrajn

Prekinil pogodbo z Movistarjem in odšel v Bahrajn
12.10.2016 AVTOR: D. Z.
Eden izmed najboljših kolesarjev za krajše etapne dirke Ion Izagirre je predčasno prekinil pogodbo, da se bo lahko pridružil moštvu Bahrain Merida.

Prinaša 270 pomembnih točk
Španski kolesar Ion Izagirre je imel sicer za naslednjo sezono še veljavno pogodbo z moštvom Movistar, a se je odločil, da pogodbo prekine in prestopi v novonastalo moštvo Bahrain Merida. Za to ekipo je Izagirre v boju za World Tour licenco še kako pomemben kolesar, saj je v tej sezoni zbral 270 točk.

“Od dne, ko sem spoznal, da se zanimajo zame, in ko sem videl, da bo to zelo močna ekipa, sem se želel pridružiti, ” je v uradni izjavi za javnost dejal Izagirre: “To je velik izziv. Veselim se sodelovanja z novimi sodelavci, s katerimi bomo poskušali doseči nove cilje. ” 27-letnik je med profesionalne kolesarje prestopil leta 2011, ko je postal član Euskaltela Euskadija. Leta 2014 je prestopil v Movistar.

Vedno med najboljšimi
Dokazal se je predvsem na krajših etapnih dirkah – letos je na šestih takih preizkušnjah vedno končal med najboljšimi osmimi – na najpomembnejših pa je bil vedno pomočnik Alejandru Valverdeju in Nairu Quintani.

Lani je dobil dirko po Poljski, letos je bil drugi na dirki po Švici, tretji na dirki po Romandiji in peti na dirki Pariz-Nica. Predvsem pa je znana njegova zmaga v 20. etapi dirke po Franciji. Bil je član ubežne skupine. Na spustu z znamenitega Col de Joux Plana pa je kljub dežju in spolzkim cestam napadel in za seboj pustil tudi mojstra za spuste Nibalija in Pantana.

Takih prestopov ne vidimo prav pogosto
“To daje našim kolesarjem za etapne dirke še dodaten zagon. Je popoln kolesar, ki lahko zmaguje na enodnevnih in se lahko visoko uvršča tudi na etapnih dirkah, ” je dejal menedžer Bahrain Meride Brent Copeland. Dodal je še, da so pri ekipi prepričani, da lahko naredi še velik napredek:

“Za nas je pomembno, da smo pridobili še enega španskega kolesarja, saj tako dokazujemo, da mo mednarodna ekipa. Sicer pa se v kolesarstvu ne zgodi prav pogosto, da bi kolesarji pred iztekom pogodbe zamenjali ekipe. Veliko prahu je pred leti dvignil presto Bradleyja Wigginsa iz Garmina v Sky. Nedavno je prav tako iz mošta Jonathana Vaughters v BMC predčasno prestopil Rohan Dennis.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ