Prenos, Zatrnik, nepopustljivi Italijan in Glivar

Prenos, Zatrnik, nepopustljivi Italijan in Glivar
21.05.2023 AVTOR: DZ, foto: Sportida

Četrta članska dirka v sezoni na slovenskih cestah. Tokrat ciljni vzpon na Zatrnik. Zmagovalec Davide De Cassan. Gal Glivar četrti.

Dirka za VN Gorenjske se je tudi letos začela v Snoviku, a tokrat je organizator krepko spremenil traso. Predvsem je letošnja proga bila precej težja. Prvi del je že bil razgiban, a potem zaključni je bil še zahtevnejši.

Vrhunec - ogledali smo si ga lahko tudi na spletnem portalu rtvslo.si - pa je predstavljal vzpon na Zatrnik. Do tam je veliko dela opravila Adria Mobil. Potem pa so se začeli napadi. Prepričljiva sta bila predvsem Martin Messner in Alexander Hajek. Ko se je zdelo, da bosta med sabo obračunala za zmago, pa ju je iz ozadja ujel Davide De Cassan, ki je, potem ko jima sprva ni mogel slediti nadaljeval v svojem ritmu.

V zaključnih metrih, ko se je vzpon že praktično končal je vodilna ujel in ju potem v sprintu tudi premagal. De Cassan - iz avtomobila ga je vodil Borut Božič - je dirko dobil. Messner je bil drugi, tretji pa Hajek. Izmed Slovencev je bil najboljši Gal Glivar, ki v zadnjem obdobju kaže odlično pripravljenost. Tokrat je zasedel četrto mesto. Priznal pa je, da so bili prvi trije preprosto boljši.

"Fantje iz naše ekipe so odlično opravili svoje delo, saj so nevtralizirali vse pobege in napade do zaključka. S Kristjanom Hočevarjem sva imela na začetku vzpona na Zatrnik zelo dobro izhodišče. Pred dirko sem imel v planu uvrstitev med najboljšo trojico, malo mi je zmanjkalo. Noge danes v zadnjih kilometrih enostavno niso bile najboljše, ko zapečejo veš koliko je ura," je po skoraj 155 kilometrih dirkanja dejal kolesar Adrie Mobila. Glivar je zaostal za 15 sekund.

Sledili so Bortoluzzi, Schrettl, Neuman, potem pa trije predstavniki slovenskih klubov. Na osmem mestu je dirko končal povratnik po poškodbi Dylan Hopkins (Ljubljana Gusto Santic), deveti je bil Mihael Štajnar (Meblo Jogi Pro Concrete), deseti je bil ANže Skok (Ljubljana Gusto Santic). Kristjan Hočevar (Adria Mobil), sicer najboljši na gorskih ciljih je bil 12., Teo Pečnik (KK Kranj) 14., Matic Žumer (MebloJogi Pro Concrete) pa 16.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ