Pri 48 še nima dovolj in se vrača na Hrvaško

Pri 48 še nima dovolj in se vrača na Hrvaško
05.02.2020 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Davide Rebellin. Pri 48 letih še vedno vztraja v kolesarski karavani. Podpisal je pogodbo z ekipo Meridiana Kamen.

"Je kot družinski član in zelo pomemben kolesar. Z izkušnjami vsekakor lahko pomaga mladim, pa tudi sam je še lahko konkurenčen."

Davide Rebellin je v najboljših letih blestel predvsem na enodnevnih klasikah. V isti sezoni je dobil Amstel Gold Race, Valonsko puščico in Liege-Bastogne-Liege. To je bilo daljnega leta 2004.

Po drugem mestu na olimpijskih igrah v Pekingu pa so ga suspendirali in odslužiti je morel dveletno kazen zaradi dopinga. Po vrnitvi poti med najboljše ekipe ni več našel. Še vedno pa je dirkal. In zdaj, pri 48 letih še vedno vztraja. iz moštva Meridiana Kamen so sporočili, da je Italijan z njimi podpisal pogodbo. Govorimo o hrvaški ekipi.


"Njegove vrnitve se zelo veselimo. Vemo, da imamo z njim poseben odnos. Je kot družinski član in zelo pomemben kolesar. Z izkušnjami vsekakor lahko pomaga mladim, pa tudi sam je še lahko konkurenčen,” so med drugim sporočili iz ekipe, ki jo videvamo tudi na dirki po Sloveniji in na številnih dirkah v okolici. Sicer pa je Rebellin v drugi polovici lanskega leta že bil član te ekipe. Pa tudi leta 2012 je tu že vozil. Lani je sprva napovedoval, da bo kariero končal, vendar si je očitno premislil in zdaj je pred njim že 27. sezona.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ