Pri ekipi zadovoljni s Kumpovim izkupičkom

Pri ekipi zadovoljni s Kumpovim izkupičkom
22.01.2017 AVTOR: D. Z.
Tretje mesto za slovo od dirke Tour Down Under. Marko Kump je v sprintu zadovoljil ekipo UAE Abu Dhabi.

Marko Kump je nastope na dirki Tour Down Under sklenil s tretjim mestom v sprintu. Zaostal je zgolj za Calebom Ewanom in za svetovnim prvakom Petrom Saganom.

Tako je dopolnil dobre nastope nove ekipe UAE Abu Dhabi. Na uvodni etapi je bil prav Kump četrti, potem je bil v četrti etapi četrti Swift, v kraljevski etapi je bil četrti Ulissi, ki je dirko končal na petem mestu. Najboljšo etapno uvrstitev je tako ekipi priboril prav Kump. “To je bil hiter sprint. Izbral sem levo stran. Najprej sem moral pokriti luknjo, tako da sem lahko prišel na kolo Dannyja Van Poppla. Potem sem moral upočasniti, da sem lahko šel mimo, kjer je bilo zelo malo prostora, ” je v uradni izjavi za javnost dejal Marko Kump:

“Šele takrat sem lahko nadaljeval s polno hitrostjo. Tako sem se prebil do tretjega mesta. Oder je bil pomemben cilj. Vesel sem, da mi ga je uspelo doseči. ” Tudi športni direktor Marco Marzano je bil z izkupičkom zadovoljen. Predvsem pa z izkupičkom celotne ekipe: “Ekipa se iz Avstralije vrača s serijo dobrih rezultatov. To pomeni, da smo dobro delali. V tem obdobju v primerjavi z Avstralci ni lahko biti konkurečen. Vsak kolesar je nastopil v skladu s pričakovanji glede na cilje v tej sezoni.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ