Primož Roglič iz Avstralije: Drug svet, a kolesa se enako vrtijo

Primož Roglič iz Avstralije: Drug svet, a kolesa se enako vrtijo
12.01.2016 AVTOR: D. Z.
Primož Roglič je na svojem blogu objavil prve vtise po prihodu v Avstralijo. Tam bo doživel krst na dirkah svetovne serije.

V Barceloni začel dolgo potovanje
19. januarja se bo tudi uradno začela sezona dirk svetovne serije, oziroma dirk World Toura. Tam bodo nastopili tudi trije Slovenci. Člana Lampreja Meride Marko Kump in Luka Pibernik ter Primož Roglič, ki po novem vozi za LottoNL Jumbo. Roglič je eden izmed tistih kolesarjev, ki svoje vtise zapiše tudi na svoji spletni strani primozroglic.com. Zdaj je tudi on že v Avstraliji, kjer trenira pred dirko Tour Down Under.

In iz tam je že strnil prve občutke. V članku, ki ga je naslovil zelo preprosto … Down Under. »Moje potovanje se je začelo že v četrtek v Barceloni. Od tam smo leteli na Nizozemsko na uradno predstavitev ekipe LottoNL Jumbo. Sledili so zdravniški pregledi, nekaj testov pripravljenosti, popoln 'sken' telesa. Na kolesu, na katerem smo to testirali, me je bolj bolelo vse kaj drugega kot pa noge, « je sprva zapisal Roglič. Obenem je dodal, da je to vendarle bila zanimiva izkušnja. Nato je opravil še trening z gorskim kolesom … potem pa že:

Visok pulz, boleče noge, vročina pa 'prijetno' pritiska
»Hop dalje na neskončen let proti Singapurju in od tam do Adelaide v Avstraliji. To je res popolnoma drug svet. Peščene plaže, drugačna narava, vročina prijetno pritiska (niti ne). Kolesa se še vedno enako vrtijo, čeprav je pulz visok, vatov pa ni in noge bolijo. « Zdaj ga tako najprej čaka privajanje na vročino, potem pa še privajanje na najvišjo raven dirkanja: »S cimrom sva prvi dan prespala zajtrk. Čisto nič se ne čudim koalam, ki spijo po 19 ur na dan. Na srečo je do začetka še nekaj časa, tako da se bom lahko aklimatiziral, « je še zapisal Roglič.

In takoj zatem dodal, da so na vrata njegove sobe ob 21.50 potrkali še inšpektorji. Bila je seveda dopinška kontrola: »Seveda komaj čakam na start prve dirke v konkurenci najboljših kolesarjev na svetu. Bolj kot sama trema, ki je seveda prisotna, me vznemirja pričakovanje, kako bo šlo in kje sem. Se lahko peljem tako hitro kot drugi? So z drugega planeta? Kmalu bom lahko videl. « In, kako je Roglič končal svoje javljanje iz Avstralije? »Itak sem se odločil, da bom šel 'ku skirca', tudi če sam. Zadaj mogoče, haha. «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ