Primož Roglič za cyclingnews.com: Delo dobro opraviti

Primož Roglič za cyclingnews.com: Delo dobro opraviti
01.07.2017 AVTOR: D. Z.
Primoža Rogliča pred začetkom dirke po Franciji oblegajo tudi tuji novinarji, ki vsekakor niso spregledali njegovih dosežkov v zadnjih dveh sezonah.

Pri cyclingnews.com so izpostavili predvsem to, da se Primož Roglič otepa vloge favorita. Tudi zato, ker bo to zanj sploh prvi nastop na dirki po Franciji.

“Zaenkrat je vse v redu. Čakam samo še na start v soboto. Zame je to pomemben cilj in vem, da lahko kronometer dobro odpeljem, ” je Roglič dejal za cyclingnews.com. “Mislim, da nisem glavni favorit, saj si zaradi rezultata nočem ustvariti prevelikega pritiska. Moja glavna skrb je, da svoje delo opravim dobro, da vse poteka popolno. Če mi bo to uspelo, bom zadovoljen. Tudi, če bodo nekateri hitrejši in bom morda peti, bom še vedno zadovoljen. ” Seveda pa so sledila nova vprašanja.

Tudi o morebitni rumeni majici. “O rumeni majici sem sanjal, ” je z nasmehom dejal in dodal: “A biti moram realen in dirko jemati z dneva v dan. Trase si še nisem ogledal, si jo pa bom v soboto. Povsem ravninskih kronometrov ne maram. Mogoče bi bilo boljše, če bi vmes bil kakšen klanec. Dolžina pa ni tako pomembn. Lahko je krajši ali daljši. Če je krajši, vsaj trpiš manj časa. ” Nemški mediji pa so iz njegovih ust želeli slišati, če meni, da lahko premagal Tonyja Martina, prvega favorita za zmago: “Upam. Če me že neposredno vprašate. Ampak, kot sem že rekel, najprej moram opraviti svoje delo. ”

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ