Primož Roglič: "Če ne poskusiš, ne moreš zmagati"

Primož Roglič: "Če ne poskusiš, ne moreš zmagati"
08.08.2020 AVTOR: DZ, vir: RTV Slovenija

V pogovoru za RTV Slovenija je Primož Roglič pred in po prvi etapi na Tour de l’Ain med drugim dejal: "Sigurno nisem še tisti pravi."

"Na koncu sem vedno lahko le ponosen, da imam to majico. Prvič sem jo osvojil in z veseljem jo bom nosil in predstavljal našo državo."
Primož Roglič o majici državnega prvaka

Primož Roglič je vendarle začel letošnjo sezono na mednarodni ravni. V petek je odpeljal prvo etapo na Tour de l’Ainu. In bil je že takoj odličen, saj je bil v sicer zahtevnem sprintu več kot 70 kolesarjev drugi. Le za nekaj centimetrov mu je zmago odvzel Andrea Bagioli.

Roglič je bil najbolj aktiven na zadnjem, sicer kratkem vzponu pred ciljem. "V bistvu je bil precej težek zaključek. Nervozno je bilo. Zakaj pa ne. Nekaj smo trenirali. Sigurno nisem še tisti pravi. Saj pravijo, da če ne poskusiš, ne moreš zmagati. Je bilo kar fino," je za RTV Slovenija povedal Roglič.

Etapa, ki se na profilu ni zdela nič kaj nevarna, je bila v zaključku vendarle dovolj zahtevna, da so se v ospredju vozili vsi favoriti in morali so slediti napadalnemu Rogliču.

"Smo že prej rekli, da šansa je. Sicer je možnosti, da bi tam šel morda en procent, a vseeno je bilo na koncu vse kar precej razpotegnjeno. Prijeten pa vroč začetek. Ne počutim se ravno najboljše, ker sem šele včeraj prišel na to vročino in je vse skupaj malo drugače," je še za RTV Slovenija dodal Roglič.

Izpostavil je še, da je to dirka, na kateri išče tisti pravi tekmovalni ritem. Vse je letos seveda podrejeno dirki po Franciji: "Glavno je za vse nas, da pridemo spet v ta tekmovalni ritem. Predvsem iskati tekmovalne občutke. Temu so namenjene te prve dirke pred samim vrhuncem sezone Tourom."

Roglič je še dodal, da je vendarle vesel, da lahko stoji na startni črti, in da se tekmovanja nadaljujejo. Sam pa je nosil prav posebno majico - majico državnega prvaka, tako da na sicer rumenem dresu zdaj prevladuje modra.

Vidna je tudi slovenska zastava z grbom. Nekaterim je všeč, drugi jo kritizirajo, Roglič pa je povedal: "Kar nekaj časa je trajalo, ampak na koncu sem vedno lahko le ponosen, da imam to majico. Prvič sem jo osvojil in z veseljem jo bom nosil in predstavljal našo državo."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ