Primož Roglič: "Celotna ekipa je opravila zelo dobro delo."

Primož Roglič: "Celotna ekipa je opravila zelo dobro delo."
25.04.2018 AVTOR: D. Z.
"Celotna ekipa je opravila zelo dobro delo. Na koncu pa je bilo precej preprosto," je povedal Primož Roglič.

Po tretjem mestu na prologu je po prvi etapi dirke po Romandiji Primož Roglič že prevzel rumeno majico vodilnega v skupnem seštevku.

Na koncu je pohvalil ekipo, za cyclingnews.com pa je povedal, da je težko načrtovati vnaprej, kdaj boš prevzel rumeno majico, saj se lahko zgodi ogromno nepredvidenih stvari: “Seveda pa je to zelo lepa stvar. Danes smo pokazali, da imamo zelo močno ekipo. Zato sem samozavesten pred nadaljevanjem. Sprva sem menil, da danes ne bo tako zelo stresno, potem pa smo šli na polno od starta.

Je pa jasno, da bo zdaj iz dneva v dan težje. Jutri morda še ne, saj bodo imeli sprinterji v kraju Yverdon Les Bains lepo prilžnost za boj za etapno zmago. “Vsak dan bo zahteven. Tudi danes je bilo vse prej kot lahko. Na gorskem kronometru bo prišlo do največjih razlik, potem pa imamo še zahtevno gorsko etapo naslednji dan. Majico bom poskusil braniti do konca, ” je dodal Roglič. Seveda je moral Roglič novinarjem že odgovarjati tudi na po tako uspešnem aprilu pričakovana vprašanja.

Če bo že letos poskusil dirkati na skupni seštevek na dirki po Franciji oziroma kdaj bo to poskusil? “Videli smo, da lahko zdržimo na enotedenskih dirkah. A do zdaj sem odpeljal samo dve tritedenski dirki. Take dirke pa moraš videti, jih izkusiti in oddirkati. Šele potem lahko spoznaš, kaj potrebuješ, če se želiš kosati z najboljšimi. ” Obenem je namignil, da bo skupni seštevek še počakal. Spet naj bi iskal uspeh v posameznih etapah: “To ni zgolj izziv zame, ampak za celotno ekipo. Lani sem ciljal na posamične etape, tako da se za skupni seštevek nisem boril. Nisem bil pozoren, na kakšne težave bi lahko naletel in kaj bi moral premagati v boju za visoka mesta v skupnems eštevku. Letos sem osredotočen na enotedenske dirke in to mi gre dobro.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ