Primož Roglič: Nepozabno je, ko vidiš slovensko zastavo

Primož Roglič: Nepozabno je, ko vidiš slovensko zastavo
15.06.2018 AVTOR: DZ

"Nepozabno je, ko vidiš slovensko zastavo in slišiš slovenske navijače, kako navijajo za vse Slovence," je med drugim po 3. etapi dirke po Sloveniji dejal Primož Roglič.

Primož Roglič je v 3. etapi na dirki po Sloveniji večkrat poskušal z napadom. Tokrat se je vozil po domačih cestah in domači navijači so mu pripravili zares izjemen sprejem, ki smo ga lahko videli tudi v neposrednem prenosu. Roglič je tik pred vrhom Celjskega gradu tudi odločno napadel, a na koncu sta ga uspela prehiteti Rigoberto Uran in Daryl Impey. Roglič je bil z načinom dirkanja zadovoljen, tu pa je krajši intervju s kolesarjem moštva LottoNL Jumbo.

Bi morda lahko rekli, da na koncu ni bilo dovolj vzpona?
Očitno ga je bilo v the zadnjih metrih nekaj preveč, saj sem bil predtem v ospredju, pa so me prehiteli. Kljub vsemu sem zelo zadovoljen. Po prvem mesecu prva dirka in lepo je spet začeti.

Skozi celotno etapo so vsi čakali skorajda samo na vaše poteze. Je zato težje?
Mogoče težje, ampak po drugi strani sem tudi sam tako dirkal. Rigoberta Urana v zadnjih 20 kilometrih sploh nisem videl nikjer. Ampak, s pridom je izkoristil vse naše delo, tudi da smo polovili vse. To je pač kolesarstvo. Zame je bilo pomembno, da dirkam čim bolj napadalno in res dirkam. Tudi moj čas bo ob takem dirkanju prišel.

Na spustu je napadel Matej Mohorič, ki je potem bežal proti cilju. Ste vedeli, da ga boste uspeli ujeti?
Prav zagotovo nisem vedel, ampak tam so bili trije kolesarji Gianta, dva iz Mitcheltona pa Bore. Ni bil vsak sam, tako da sem vedel, da ga bomo ujeli, če bomo pametno to izpeljali.

Mohorič je bil izjemen na spustu. Ste ga vi morda odpeljali z rezervo?
Zagotovo. Matej je več tvegal. Sam tu nočem preveč tvegati. Pač, po pameti in predvsem želim nadgraditi svojo pripravljenost za kasneje.

Zdite se zadovoljni z vsem. Jutri bo najbrž nova priložnost za napad?
Sigurno. Kaj naj rečem. Nekajkrat so za mano kar zaostali in je nastala neka luknja. Presenetljivo, glede na to, da sem po mesecu in pol prvič bolj resno pritisnil na pedale. Lepo je videti, da so imeli ostali nekaj težav z mano.

Značke: Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ