Primož Roglič: Optimistično v nadaljevanje sezone

Primož Roglič: Optimistično v nadaljevanje sezone
04.03.2019 AVTOR: DZ, foto: UAE Tour

Primož Roglič je po izjemni zmagi na dirki UAE Tour misli strnil v svojem blogu na spletni strani primozroglic.com: "S takim prostopom lahko izredno optimistično pričakujem nadaljevanje sezone."

"Že prvi dan, ko smo dobili ekipni kronometer, se je pokazalo, da smo čez zimo res naredili korak v pravo smer."
Primož Roglič v primozroglic.com

Boljši od tekmecev na Giru
Primož Roglič je letos tekmovalno sezono začel na dirki UAE Tour, na kateri so nastopili številni zvezdniki. Med njimi tudi Vincenzo Nibali, Tom Dumoulin, Alejandro Valverde ... In Primož Roglič je bil boljši od vseh. Tudi od tistih, s katerimi se bo srečal na dirki po Italiji. Zanj prvo dirko v letu 2019 pa je prepričljivo dobil. Slavil je tudi etapno zmago.

Zmaga na ekipnem kronometru
"Prva dirka je za nami, odpeljali smo jo z rezultatsko odliko, najbolj pa sem vesel odličnega pristopa oziroma delovanja celotne ekipe," je v svojem blogu zapisal Roglič. Vodil je od prvega do zadnjega dneva. Takoj na začetku je s klubskimi kolegi iz moštva Jumbo Visma dobil ekipno vožnjo na čas: "Že prvi dan, ko smo dobili ekipni kronometer, se je pokazalo, da smo čez zimo res naredili korak v pravo smer."

Sledile so klasične etape. Predzadnjo je v rdeči majici vodilnega tudi dobil. S pomočjo močne ekipe se je izognil vsem pastem, kot so padci in vožnja na veter: "Vse etape so bile zaradi vetra in obilice peska v zraku izredno težke. Zagotovo ga bom kaj prinesel s seboj domov v ušesih. Iz dneva v dan smo s skupnim delom kontrolirali dirko in s takim pristopom lahko izredno optimistično pričakujemo nadaljevanje sezone." Rogličeva naslednja dirka bo Tirreno-Adriatico. Ta se začne 13. marca v kraju Lido di Camaiore. Najprej bo na sporedu ekipna vožnja na čas. Dirka se bo končala s posamično vožnjo na čas..

"Vse etape so bile zaradi vetra in obilice peska v zraku izredno težke. Zagotovo ga bom kaj prinesel s seboj domov v ušesih."
Primož Roglič v primozroglic.com

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ