Primož Roglič: Počaščen, da sem v izboru teh najboljših športnikov

Primož Roglič: Počaščen, da sem v izboru teh najboljših športnikov
20.12.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti
Primož Roglič je po odlični sezoni prejel novo nagrado. Društvo športnih novinarjev Slovenije ga je po glasovanju uvrstilo na drugo mesto v tekmovanju za športnika leta.
"Če pogledamo nazaj na celotno seyono 2018, lahko zagotovo rečemo, da je bila zelo uspešna. Rečemo lahko, da smo dosegli zastavljene cilje, jih v določenih pogledih celo presegli. Tako da ja, sigurno smo lahko nekako zelo, zelo zadovoljni s celotno sezono." To je za TV Slovenija povedal Primož Roglič. Rogliča, tako kot preostalih dveh nagrajencev - prvega Luke Dončiča in tretjega Jakova Faka - na prireditev Športnik leta ni bilo.

"Rečemo lahko, da smo dosegli zastavljene cilje, jih v določenih pogledih celo presegli."

Se namreč mudi na pripravah v Gironi, Kolesar moštva LottoNL Jumbo je letos zares blestel. Med drugim je dobil dirko po Baksiji, dirko po Romandiji in dirko po Sloveniji. Potem pa je na izjemnem četrtem mestu končal na dirki po Franciji. Tam je dobil tudi kraljevsko etapo v Pirenejih. Na prireditvi pa so objavili naslednjo njegovo izjavo: "V Sloveniji imamo res, glede na svojo majhnost izjemno veliko število odličnih športnikov in športnic. Izjemno število res izjemnih atletov. Zame je to neka potrditev, da delamo prav, delamo dobro .Lahko sem samo počaščen, da sem lahko v izboru teh najboljših športnikov."
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ