"Pripravljeni dirkati do božiča"

"Pripravljeni dirkati do božiča"
22.04.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

"Ne gre zgolj za majhno upanje. Verjamem, da bomo 29. avgusta v Nici začeli Tour." To so besede glavnega moža ekipe Bora Hansgrohe.

Ralph Denk je eden izmed tistih uspešnih managerjev, ki so uspeli iz manjše ekipe sesatviti eno izmed boljših kolesarskih ekip v kolesarstvu. Leta 2010 je začel z moštvom Team NetApp, potem se je pridružila Endura. S Tiagom Machadom je dobil tudi dirko po Sloveniji. Potem je vstopila Bora, od 2017 naprej pa še Hansgrohe in Specialized. Ekipa je postala izjemna.

Zdaj se lahko pohvalijo s kolesarji, kot so Peter Sagan, Emanuel Buchmann, Maximillian Schachmann, Pascal Ackermann, Rafal Majka … Vse skupaj pa vodi Ralph Denk. Očitno velik optimist tudi v teh časih. "Ne gre zgolj za majhno upanje. Verjamem, da bomo 29. avgusta v Nici začeli Tour." Organizatorji so Tour namreč prestavili. Največja tritedenska dirka se bo tako končala 20. septembra. Kakšen bo program ostalih dirk še ni jasno.

A dejstvo je, da bodo težko izpeljali še preostali tritedenski preizkušnji - Giro in Vuelta. Tu so še prestavljene klasike … "Vse to pa se mi ne zdi tako zelo izvedljivo. Če bo Tour septembra, potem takoj svetovno prvenstvo in recimo Giro oktobra. Vuelta bi potem bila decembra. Kot ekipa bi bili pripravljeni dirkati vse do božiča. Če bi uspeli v program uvrstiti še klasike, potem bi ohranili vse največje dirke," je še dodal Denk.

Prepričan je tudi, da bi bile ekipe sposobne izpeljati tako zahteven program dirk, saj so dovolj velike in številčne. Včasih imajo že zdaj tudi trojni program. "Vsi bodo spočiti. Zavihali bi rokave in se lotili dela, saj gre za najpomembnejše stvari v naši industriji." Obenem pa je Denk potrdil, da bi že Tour lahko rešil veliko ekip, saj jim bi omogočil izpostavljenost v medijih. "Tudi s tem bi preživeli. Če pa dirk ne bo, potem bo to hud udarec za kolesarstvo."

Denk je še potrdil, da kolesarji in osebje v Bori Hansgrohe prejemajo polno plačilo, in da jim plač ni bilo treba zmanjševati. Povsem drugače, torej, kot v ekipah Bahrain McLaren, Lotto Soudal, CCC, Mitchelton Scott in Astana. "Imamo odlične partnerje, ki se držijo dogovorov. Odločili smo se, da aprila izplačamo normalne plače. Za maj, junij in julij pa se bomo odločali iz meseca v mesec. Veliko bo odvisno od tega, kdaj se bo sezona začela. Verjamem, da bo večina sponzorjev kljub krizi izpolnila finančne dogovore. Ne glede na šport. Naj bo to kolesarstvo, nogomet ali rokomet. Vsi bodo imeli v naslednji sezoni na razpolago manj denarja."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ