Profiji preizkusili progo (foto)

Profiji preizkusili progo (foto)
25.09.2015 AVTOR: D. Z.
Na svetovnem prvenstvu se danes nadaljujejo dirke. Zdaj so na vrsti cestne preizkušnje. Tudi profesionalni kolesarji pa so že preizkusili krog, ki je nadvse pester.
"Na progi smo trenirali sicer vsak dan. Včeraj pa še nekoliko več, saj je bila proga zaprta. Najprej smo naredili tri kroge, potem pa smo nadaljevali trening z Martinom Hvastijo, saj smo zadnjo uro vozili za avtom. Vsega skupaj smo naredili dobrih pet ur treninga,"nam je iz Richmonda sporočil Kristijan Koren, član slovenske reprezentance.

Poleg njega bodo na nedeljski cestni preizkušnji nastopili še Luka Mezgec, Grega Bole, Marko Kump, Luka Pibernik in Borut Božič. In s kakšno progo se bodo morali soočiti? "V krogu sta v razmaku treh kilometrov dve špici po kockah. Eno se vozi pol minute, drugo pa, če greš na polno, 20 sekund. Bo kar težko, saj bo tam skupina vseskozi razpotegnjena. Takoj potem pa se bo skupina spet 'nabila' skupaj. Sledi pa lepa, široka cesta," je še razkril Koren.

Trasa, ki ustreza mnogim kolesarjem, predvsem pa dopušča zares številne različne razplete. "Če bo deževalo, potem mislim, da bodo v cilj hodili eden po eden. Vsaj glede na profil in zahtevnost kroga. Če bo vreme lepše, potem pričakujem, da bo razplet podoben dirkam, kot je dirka po Flandriji. Torej ena skupinica kakšnih 15 kolesarjev v ospredju, ki se bo potem udarila za zmago," je še zaključil Koren.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ