Provokacija iz Saxo Tinkoff Banka: "Kdo sploh vozi za Argos Shimano?"

Provokacija iz Saxo Tinkoff Banka: "Kdo sploh vozi za Argos Shimano?"
05.12.2012 AVTOR: D. Z.
Kolesarji moštva Saxo Tnikoff Bank so se zadrževali pri drugem sponzorju v Moskvi. Tam je svoje minute doživel tudi podpornik Oleg Tinkov, ki se je letos vrnil v kolesarsko karavano.

Oleg Tinkov je pred leti že podpiral ekipo Tinkoff Credit Systems, zdaj pa se je vrnil in je tako drugi sponzor danskega moštva, v katerem vozi tudi prvi zvezdnik Alberto Contador. Ekipa še vedno čaka, ali bo dobila Pro Team licenco ali ne. Mediji so se v preteklih dneh razpisali o tem, da se bodo med sabo udarili predvsem Saxo Tinkoff Bank in Argos Shimano.

Odločitev Mednarodne kolesarske zveze bo znana 10. Decembra, Tinkov pa je prepričan, da bo kljub pomanjkanju točk to uspelo ekipi Bjarneja Riisa, kjer bo v naslednji sezoni nenazadnje vozil tudi Marko Kump.  »Contador je super zvezdnik, najboljši kolesar na svetu. Zdaj pa se sploh ne spomnim imen kolesarjev, ki jih imajo pri Argos Shimanu. To je absolutno zmešana situacija. Težko si predstavljam, da bi ostali brez licence, « je Tinkov dejal na novinarski konferenci v Moskvi.

Obenem je moral Tinkov odgovarjati tudi na bolj neprijetna vprašanja. Prvega moža moštva Bjarneja Riisa je namreč Tyler Hamilton obtožil, da mu je pomagal pri navezovanji stika z zloglasnim zdravnikom Eufemianom Fuentesom. »Pri tem se pretirava. Kar vem jaz, tema kot je doping obstaja v vseh športih, nikjer pa ne dobi tako veliko pozornosti, « je pojasnil Tinkov. Komentiral je tudi odločitev nizozemskega Rabobanka, ki se po 17 letih sponzoriranja umika. Kot razlog so navedli dopinške afere: »Mogoče so se samo naveličali in so iskali izgovor. «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ