Rabobank se umika: Kolesarstvo se v bližnji prihodnosti ne bo očistilo!

Rabobank se umika: Kolesarstvo se v bližnji prihodnosti ne bo očistilo!
19.10.2012 AVTOR: D. Z.
Z nizozemske prihaja za kolesarstvo šokantna novica. Po 17 letih se iz kolesarstva umika Rabobank. Ekipa naj bi v sezoni 2013 vseeno nadaljevala z dirkanjem, po vsej verjetnosti z večjim vložkom Gianta.
Usadino poročilo, v katerem naj bi bili večkrat omenjeni tudi nekdanji člani Rabobanka, in še svež primer Carlosa Barreda, ki ima težave z nepravilnostmi v Biološkem potnem listu, so bili očitno preveč tudi za dolgoletnega partnerja in podpornika kolesarstva. Iz Rabobanka so sporočili, da se nepreklicno umikajo iz profesionalnega kolesarstva. To pomeni, da ne bodo podpirali ne moške ne ženske ekipe. Obe pa spadata v sam svetovni vrh.

"S težkim srcem sporočam neizogibno odločitev. Nismo več prepričani, da bo kolesarstvo v bližnji prihodnosti postalo čist in pošten šport," je dejal član Rabobankovega odbora Bert Bruggink. Ta je še dodal, da bodo v kolesarstvu vseeno ostali. Še naprej bodo podpirali kolesarjenje v mlajših kategorijah in amatersko kolesarstvo ter ciklokros.

"Kolesarstvo je lep šport, s katerim se z navdušenjem ukvarja več milijonov Nizozemcev, ki so tudi naše stranke. Vendar je naša odločitev dokončna. Iz kolesarstva se umikamo, čeprav je to boleče. Ne samo za Rabobank, ampak, še posebej za navdušence in kolesarje, ki za to niso krivi."

Nizozemska ekipa bo očitno vseeno nadaljevala tudi v sezoni 2013. Prevzela naj bi podoben sistem delovanja, kot ga je pred leti po umiku T-Mobila High Road, v katerem se je kasneje razvilo ogromno zvezdnikov, kot so Tony Martin, Mark Cavendish, Peter Velits, Matthew Goss, Andre Greipel ...

"Kolesarska ekipa obžaluje odločitev Rabobanka, da se umakne iz profesionalnega kolesarstva. Pojasnili so nam razloge in to povsem razumemo. Pod njihovim imenom smo nastopali 17 let in majice z njihovim napisom smo ponosno nosili," so sporočili iz kolesarskega moštva. Dodali pa so še,da so sponzorju hvaležni za 17 let podpore:

"Kolesarstvo kot šport mora biti hvaležno Rabobanku za ves trud. Po njihovi zaslugi je veliko nadarjenih kolesarjev razvilo svoje potenciale." Prav v teh dneh pa je Mednarodna kolesarska zveza sprožila postopek proti kolesarju Rabobanka Carlosu Barredu, ki se je v težavah znašel zaradi nepravilnosti v Biološkem potnem listu. Sicer pa naj bi o tem, da bi vlogo glavnega sponzorja, razmišljali pri proizvajalcu koles Giantu, ki klub že zdaj oskrbuje s svojimi kolesi.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ