Radoslav Rogina: Zadnjih kilometrov ni hotelo biti konec!

Radoslav Rogina: Zadnjih kilometrov ni hotelo biti konec!
16.06.2013 AVTOR: D. Z.
"Še posebej zadnji štirje kilometri. Ni jih hotelo biti konec," je priznal veliki junak 3. etape dirke po Sloveniji Radoslav Rogina.

V fotogaleriji vam ponujamo fotografije kolesarjev Adrie Mobila, ki so odpeljali taktično praktično popolno etapo.

Popolna taktika
Radoslav Rogina je znal odlično izkoristiti zelo dobro izpeljano taktiko Adrie Mobila. Že takoj po startu so v pobeg poslali Primoža Rogliča, ki je imel za rumeno majico samo dve minuti zaostanka, in Mateja Mugerli, ki je ogromno časa preživel v ospredju, saj je narekoval ritem ubežnikov.

Roglič je ostal v ospredju tudi čez Livške Ravne, tako da so morale ekipe v ozadju trdo garati, da so razliko držale na okrog minuti. Kasneje se je ubežnikom pridružil še Kristjan Fajt. Vse z enim namenom. Da bi kapetana Radoslava Rogino in Tomaža Noseta spočita pripeljali pod Vršič. In to jim je tudi uspelo. Takoj, ko se je pravi vzpon začel, pa je svoje mojstrstvo pokazal Radoslav Rogina, ki je napadel skupaj s Patrikom Sinkewitzem.

Narediti težko dirko
"Taktika je bila, da naredimo dirko težko in da imamo vseskozi tekmovalca v ospredju. Taktično smo izpeljali popolno dirko. Vse smo imeli pod nadzorom. Vseskozi smo bili v ospredju," je po prihodu v cilj pojasnil Hrvat v dresu Adrie Mobila Radoslav Rogina. "Taktika je bila, da ko se pride pod Vršič, poskusim odpeljati na polno in se na druge ne oziram."

Po 12 nastopih na dirki po Sloveniji se je Rogina marsičesa naučil. V preteklosti je delal tudi napake, tokrat pa jih ni ponavljal. "Prejšnja leta sem delal ravno te napake. Da sem čakal na druge, potem mi pa ni uspelo. Danes se nisem oziral na nikogar. Pohodil sem na polno. Klanec poznam zelo dobro. Dobro sem razporedil moči in prednost mi je uspelo ohraniti vse do cilja. Upam, da bo ta prednost dovolj, da brez težav pripeljemo majico v Novo mesto."

Nikomur nisem hotel delati uslug!
Na vzponu do Vršiča si je Rogina, potem ko se je otresel še Sinkewitza, ki mu je edini lahko nekaj časa sledil, privozil 39 sekund prednosti. "Začutil sem, da sem mogoče za malenkost močnejši. Nikomur nisem hotel delati uslug. Tako, da sem pospešil in se ga otresel. Moči sem dobro razporedil, vendar so bili kilometri zelo dolgi. Še posebej zadnji štirje. Ni jih hotelo biti konec. Vedel pa sem, da je tudi drugim težko. Vztrajal sem v svojem ritmu, saj sem vedel, da imam 15 do 20 sekund prednosti. To pa je zelo težko nadoknaditi."

In, glede na to, kako močne sotekmovalce ima ob sebi, bo kdorkoli v zadnji etapi do Novega mesta težko nadoknadil zaostanek. Rogina bo tako po vsej verjetnosti po letu 2007 ekipi Adria Mobil privozil novo zmago na zanje domači preizkušnji. Njegov najbližji zasledovalec je Jan Polanc, ki zaostaja za 19 sekund.

Patrik Sinkewitz ni hotel priznati premoči!
"Nič se ni zgodilo. Šel sem na polno. Do zadnjih moči. Črto sem prečkal na tretjem mestu, do zmage pa mi je zmanjkalo mogoče 40 sekund," je po dirki priznal Patrik Sinkewitz, ki pa je razloge za to, da ni zmagal, iskal predvsem pri sebi. Nikakor pa ni priznal, da sta bila Jan Polanc in Radoslav Rogina preprosto močnejša:

"Jaz nisem bil na pravem noviju. Raje recimo tako." A vseeno je tudi Nemec vse do konca upal, da bodo tudi Rogini pošle moči: "Ves vzpon sem prevozil v svojem ritmu. V zadnjih kilometrih sem upal, da bom uspel priključiti do najboljšega. Vendar preprosto nisem imel pravih nog, da bi mi to uspelo."

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ