Red Bull Junior Brothers, priložnost za mlade kolesarje

Red Bull Junior Brothers, priložnost za mlade kolesarje
12.04.2023 AVTOR: Uredništvo

Od izzivov na Stravi in Zwiftu do profesionalne pogodbe z ekipo Bora-Hansgrohe in Red Bullom.

Profesionalne UCI ekipe Bora-Hansgrohe se je na Pelotonu prijel “vzdevek” Band of Brothers, ta pa je bil navdih za njihov nov skavting program. Preko tega, v povezavi z Red Bullom, ekipa išče mlade talente, dvema izbrancema pa bodo ponudili mesto v svoji ekipi.

Pogoj, da se v program vključiš sta letnica rojstva 2006 ali 2007 in volja do trdega dela. Kolo in opremo seveda že imaš, vse kar še potrebuješ je registracija in začetek napada na izbrane Strava segmente v naravi ali preko Zwifta. Dva izmed veljavnih Strava izzivov sta tudi v Sloveniji - Strma Reber in Križišče-Sveta gora, lahko pa se seveda lotiš kateregakoli s seznama v 13 državah (najdeš ga na povezavi spodaj). Na Zviftu te čakajo izzivi Ven-Top, Alp du Zwift, Epic KOM, Epic KOM Reverse in Innsbruck KOM.

Čas za registracijo in začetek beleženje rezultatov je 1. maj, a prej začneš, bolje je. 30. junija bodo najboljši z vseh segmentov povabljeni na video prijavo, v avgustu pa se pripravlja trening kamp na katerega bo povabljenih 15 najbolj obetavnih. Izmed njih bosta septembra izbrana dva, ki bosta povabljena v profesionalno ekipo. Oba bosta s tem postala tudi Red Bullova športnika.


Prijava in dodatne informacije >>> https://www.redbull.com/int-en/projects/red-bull-junior-brothers/



Strava segmenti so izbrani v Avstraliji, Avstriji, Čilu, Kolumbiji, Franciji, Nemčiji, Italiji, Norveški, Poljski, Sloveniji, Španiji, Švici in Veliki Britaniji:

  • Australija: Mt Glorious Road climb / Henri Robert Drive
  • Avstrija: Kitzbüheler Horn, Alpenhaus / Großglockner Hochalpenstraße: Ferleiten - Fuscher Törl / Ötztaler Gletscherstrasse bis Mautstelle
  • Čile: Caracolles de Portillo / Yerba Loca - Farellones
  • Kolumbija: La Catedral / Subida Yerbabuena a la vara
  • Francija: Alpe D'Huez / Planche + super planche des belles filles
  • Nemčija: Bayrischzell -> Sudelfeld / Wixberg (via Hegenscheider Weg)
  • Italija: Passo Giau (southside 9.5 km) / Tre Cime de Lavaredo (Rifugio Auronzo)
  • Norveška: Lysebotn / Damtjernet
  • Poljska: Przełęcz Karkonoska przez Przesiekę / Magurka wikowicka
  • Spain: Urkiola / Bola del Mundo desde Navacerrada
  • Švica: Jaunpass Climb / Weissenstein Süd
  • Velika Britanija: Great Dun Fell / Wrynose from Ambleside



Ekipa Bora-Hansgrohe

Ekipa je bila ustanovljena leta 2010 kot Team NetApp. Leta 2013 so se združili z ekipo Endura Racing in se poimenovali NetApp-Endura. V ekipi je bil takrat tudi Slovenec Blaž Jarc, družbo pa so mu delali Alexander Wetterhall, Erick Rowsell, Iker Camaño, Jonathan McEvoy, Paul Voß, Russell Downing, Scott Thwaites, Zak Dempster, Jan Barta, Cesare Benedetti, Markus Eichler, Bartosz Huzarski, Leopold Koenig, Daniel Schorn, Andreas Schillinger in Michael Schwarzmann.

Leta 2014 so dobili velikega sponzorja, proizvajalca kuhinjskih površin in nap Bora. S tem so spremenili tudi ime, ki so mu leta 2015 dodali še ime opremljevalca s kolesi Argon 18 (Bora-Argon), a le leto kasneje je kolesarsko znamko v imenu zamenjal proizvajalec kopalnic Hansgrohe (Bora-Hansgrohe). Leta 2017 je v ekipo prišel Peter Sagan, ki je zraven pripeljal tudi novega kolesarskega sponzorja - Specialized. Sagan je ekipo zapustil konec sezone 2021.

Vse o ekipi najdeš tu: https://www.bora-hansgrohe.com

Značke: Cestno
Ključne besede:
Red Bull Zwift
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ