Rekordno število gorskih kolesarjev na ADRIA BIKE maratonu Plitvice

Rekordno število gorskih kolesarjev na ADRIA BIKE maratonu Plitvice
16.06.2015 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Tretja izvedba maratona je poskrbela za največjo udeležbo gorsko kolesarskih navdušencev na Hrvaškem do sedaj.
Več kot 900 kolesarjev se je to nedeljo podalo na različne trase maratona, med njimi tudi nekaj Slovencev, čeprav so se mnogi ta vikend znojili tudi na Alpen Tour Trophy-u ali pa počivali pred začetkom Protective Four Peaks - ov pri drugih sosedih, Avstrijcih.

Plitvička jezera so tako za en dan okupirali kolesarji, ki so bili z izvedbo in organizacijo zadovoljni, veliko je bilo sicer asfaltnih in makadamskih cest, pridih pravega mtb-ja pa so dali posamezni tehnični odseki, ki so poskrbeli za razliko med najboljšimi in preostalo konkurenco. Kar nekaj odstopov je bilo posledica padca ali tehničnih okvar, 760 pa je bilo tistih, ki so maraton uspešno zaključili.

Na najkrajši trasi »EASY « sta zmagovalca postala Hrvata Tea Đurek in Nermin Palić, največ sodelujočih se je udeležilo srednje dolge trase »CLASSIC «, kjer sta zmagovalca postala Josip Domjanič in Maja Ena Ljuba. V kategoriji nad 45 let je bil tretji Slovenec Alfredo Benic. Najtežja in najdaljša različica pa je bila t.i. »EPIC « trasa, na kateri sta zmagala Zvonimir Pokupec in Gorana Težak. V kategoriji moških nad 45 let pa trojna zmaga za Slovence: zmagovalec Denis Dodič pred Brankom Kalohom in Janijem Grilcem.

S takšno udeležbo se nam v prihodnjem letu zagotovo obeta še četrta izvedba Adria Bike maratona.


Jutranje zbiranje


Začetno ogrevanje


Pripetije na trasi


Veselje v cilju 
Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ