Rešitev za Europcar: novi sponzor bo Direct Energie

Rešitev za Europcar: novi sponzor bo Direct Energie
16.09.2015 AVTOR: Matej Zalar
Francoska prokontinentalna ekipa je vendarle našla novega sponzorja za prihodnjo sezono. V letu 2016 se bo imenovala Direct Energie Cycling Team.
Jean-Rene Bernaudeau, vodja ekipe, je na novinarski konferenci predstavil novega sponzorja. Gre za tretjega največjega dobavljalca električne energije in plina v Franciji in Belgiji, tudi ekipa pa bo imela še vedno močan francoski značaj.

V ekipo se vrača Sylvain Chavanel, ki je barve francoskega moštva branil do leta 2004. Podpisal je dveletno pogodbo, skupaj z ljubljencem občinstva Thomasom Voecklerjem, Romainom Sicardom in Bryanom Coquardom pa bo tvoril močno francosko jedro ekipe.

"Direct Energie sem izbral, ker sem želel partnerja, ki bo navdušen nad našo dolgo tradicijo v kolesarstvu. Prepričan sem, da bo ekipa Direct Energie v prihodnji sezoni navduševala z napadalnimi vožnjami in v peloton prinesla pozitivno vzdušje," je podpis pogodbe komentiral Bernaudeau.

Prihaja tudi 24-letni Adrien Petit, ki prihaja iz Cofidisa. Pripeljali so ga kot glavnega pomočnika v šprintih za Bryana Coquarda, ki je v letu 2015 dosegel štiri od devetih zmag za ekipo Europcara.

V prihodnjem letu bo ekipa imela 20 kolesarjev, Bernaudeau pa si želi ponovno pridobiti WorldTour licenco. Dolžina in višina pogodbe s podjetjem Direct Energie ni znana.  
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ