Roglič dan po božiču del virtualnega spopada zvezd

Roglič dan po božiču del virtualnega spopada zvezd
25.12.2020 AVTOR: N. Gr., foto: Bkool

Nekaj najboljših kolesarjev sveta se bo 26. decembra pomerilo v virtualnih dirkah, združenih pod okrilje dogodka Challenge of the Stars, ki bo potekal na platformi Bkool. Nastopil bo tudi Primož Roglič.

Challenge of the Stars je prvič potekal maja, organizira ga RCS Sport (prireditelj Gira), poteka pa na platformi Bkool. Razdeljen je v dva sklopa, v prvem se bodo za naslov zmagovalca pomerili šprinterji, v drugem pa hribolazci, med tekmovalci bo tudi Primož Roglič.

Kolesarji bodo tekmovali na izpadanje, drug proti drugemu, šprinterje čaka le 1,2 kilometra dolg spopad na virtualnih cestah Toskane, hribolazce pa 2,9 kilometra dolg boj na pobočju Stelvia. Spomladi je boj hribolazcev dobil Giulio Ciccone, med šprinterji je bil najboljši Fabio Jakobsen.

V prvem krogu med hribolazci se bo Roglič pomeril z Benom Zwiehoffom (Bora Hansgrohe), Tao Geoghegan Hart (Ineos Grenadiers) bo tekmoval z Cicconejem (Trek Segafredo), Bauke Mollema (Trek Segafredo) se bo pomeril s Haroldom Tejado (Astana), Joao Almeida (Deceuninck) pa s Harmom Vanhouckejem (Lotto Soudal).

Med šprinterji se bo Caleb Ewan (Lotto Soudal) v prvem krogu pomeril z Madsom Pedersenom (Trek), Arnaud Demare (Groupama) s Sascho Modolom (Alpecin Fenix), Pascal Ackermann (Bora) se bo boril z Benom Swiftom (Ineos), Sam Bennett (Deceuninck) pa s Timom Merlierjem (Alpecin Fenix).

Dogodek boste lahko spremljali na različnih platformah, tudi na Eurosportu, šprinterski obračun se bo začel ob 17. uri, boj hribolazcev pa ob 19. uri.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ