Roglič izpušča ardenski preizkušnji

Roglič izpušča ardenski preizkušnji
12.04.2024 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Posledice padca na dirki po Baskiji so očitno prehude. Primož Roglič bo zato moral izpustiti Valonsko puščico in Liege-Bastogne-Liege.

Primož Roglič je tako kot mnogi drugi kolesarji padel na dirki po Baskiji. Bil je udeležen v padec, ki je med drugim z dirke izločil Jonasa Vingegaarda, Remca Evenepoela, Jayja Vinea in še nekatere druge.

Roglič v tistem trenutku sicer ni potreboval zdravniške pomoči in je prizorišče zapustil v spremljevalnem avtomobilu, a poškodbe vendarle niso bile tako nedolžne. Zdaj so iz moštva sporočili, da mu nagaja predvsem desno koleno in bo zato moral izpustiti dve enodnevni aprilski dirki v Ardenih, na katerih je želel nastopiti. To sta Valonska puščica, na kateri je že bil drugi in Liege-Bastogne-Liege, ki jo je leta 2020 dobil.

“Primož Roglič se bo v naslednjih dneh posvetil rehabilitaciji po poškodbah, ki jih je staknil na dirki po Baskiji. Na treninge se načrtuje vrniti naslednji teden. Zato smo morali iz programa odstraniti dve že načrtovani dirki zanj - Valonsko puščico in Liege-Bastogne-Liege,” so pri Bori Hansgrohe zapisali v izjavi za javnost.

“Primož je bil ves teden pri nas na zdravljenju številnih poškodb in kolena. Njegovemu telesu želim dati čas, da si povsem opomore po vseh teh poškodbah, saj je naš največji cilj dirka po Franciji. Zato smo se odločili, da se v naslednjem tednu posvetimo treningu,” pa je dejal glavni mož za trening in pripravo Dan Lorang.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ