Roglič padel, Thomas najhitrejši v Nemčiji

Roglič padel, Thomas najhitrejši v Nemčiji
01.07.2017 AVTOR: D. Z.
Primož Roglič je na spolzkih cestah v Dusseldorfu padel, medtem ko je uvodni kronometer na dirki po Franciji dobil Geraint Thomas.

Dirka po Franciji se je tokrat začela v nemškem Dusseldorfu. Kolesarji so morali premagati 14 kilometrov dolgo vožnjo na čas.

Med 198 kolesarji so bili tudi štirje Slovenci, prav vsi pa so morali voziti po mokrih in spolzkih cestah. Najboljši čas je postavil Geraint Thomas, ki je progo premagal v 16 minutah in štirih sekundah. Mladi Stefan Kueng je bil s petimi sekundami zaostanka drugi, tretji pa Vasilij Kirijenka. Svetovni prvak Tony Martin je bil šele četrti.

Med favoriti za končno zmago je s preizkušnjo najbolje opravil Christopher Froome, ki je bil z zaostankom vsega 12 sekund šesti. Pred Portom si je tako privozil že 35 sekund prednosti … Veliko je na ta kronometer stavil tudi Primož Roglič. Kolesar moštva LottoNL Jumbo pa je bil žrtev spolzkih cest. V ovinku po prevoženih nekaj manj kot štirih kilometrih je namreč padel in izgubil vse možnosti za vidnejšo uvrstitev. Bil je 65. Zaostal je za 52 sekund. Bole je bil 136., Brajkovič 142., Božič pa 164.

Značke: Cestno, Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ