Roglič sedmi, Tratnik osmi ... najboljši Sunweb

Roglič sedmi, Tratnik osmi ... najboljši Sunweb
17.09.2017 AVTOR: D. Z.
Kolesarji Sunweba v zadnjih kilometrih do izjemne zmage. Nadaljevali so delo, ki ga je začela njihova ženska ekipa. Drugi BMC, tretji Sky.

Kmalu po ženskem ekipnem kronometru so se na 42,5 km dolgo pot od kraja Ravnanger do Bergna še moški. Na startu sta bila tudi dva Slovenca.

Jan Tratnik je zastopal edino Prokontinentalno ekipo CCC Sprandi Polkowice, Primož Roglič pa LottoNL Jumbo. Predvsem slednja je imela šesterico zanimivih kolesarjev, ki so v zadnjem času prav v vožnjah na čas opozarjali nase. Na startu je bilo vsega 17 ekip. Manjkale so tudi nekatere ekipe World Toura. Vsaka ekipa je imela šest kolesarjev.

Prvi so se na pot podali kolesarji moštva Fixit.no. Potem pa so vodstvo prevzeli prav Tratnik in kolegi. Progo so premagali v 49 minutah in 34 sekundah. Njihova povprečna hitrost pa 51,446 km/h. Tudi Astanini kolesarji jih niso uspeli prehiteti. Zato pa so jih s povprečno hitrostjo 51,864 km/h prehiteli kolesarji LottoNL Jumba. Roglič, Boom, Campenaerts, Clement, Van Emden in Van Hoecke so progo premagali 24 sekund hitreje kot predstavniki poljske ekipe.

Za obema ekipama so zaostali tudi kolesarji Katjuše Alpecina in Bore Hansgrohe. Kolesarji Movistarja pa so bili le za sekundo hitrejši. Potem pa so se na pot podali tudi kolesarji Sunweba. Letos blesti praktično celotna ekipa. Šesterico so sestavljali Tom Dumoulin, Lennard Kamna, Wilco Kelderman, Michael Matthews, Sam Oomen in Soren Kragh Andersen. Odlično so bili na poti in s povprečno hitrostjo 53,310 km/h progo premagali v 47 minutah in 50 sekundah.

Za njimi pa so bile na progi še štiri ekipe, tiste najbolj favorizirane. Takoj za njimi so bili kolesarji Skyja na prvem vmesnem času hitrejši, na vzponu pa sta odpadla Thomas in Doull. Od takrat so zvezdniki Skyja izgubljali v primerjavi s Sunwebom. Na koncu so zaostali za 22 sekund. Kolesarji Quick Step Floorsa so hitro zaostali in postalo je jasno, da se tokrat ne bodo mogli boriti za zmago. V igri so tako ostali samo še člani moštva BMC.

Ti so bili na prvem vmesnem času tretji, po vzponu pa so prevzeli vodstvo in zdelo se je, da so na poti proti zmagi. A potem so nekoliko popustili in na koncu so za Sunwebom zaostali za vsega osem sekund. Kolesarji Sunweba so se lahko veselili prestižne zmage. Drugi so bili kolesarji BMC, tretji člani Skyja. Sledile so ekipe Quick Step Floors, Orica Scott, Movistar, LottoNL Jumbo, CCC Sprandi Polkowice, Katjuša Alpecin, Bora Hansgrohe, Astana, Trek Segafredo …

“Noro. Najprej ženske, zdaj pa še mi. Noro. Ekipa je bila tako zelo homogena. Zares neverjetno. Morda bo kdo rekel, saj si najboljši kronometrist na papirju. Vendar pa je bila ta vožnja tako tekoča, ” je dejal Tom Dumoulin, član Sunweba. Nizozemec bo tudi glavni favorit za naslov prvaka v posamični vožnji na čas. “Držali smo svoj ritem vse do cilja. Skupaj smo poskušali ostati tudi na dolgem vzponu. Uspelo nam je, pa čeprav komajda. Uspelo nam je priti čez klanec, potem pa smo vsi leteli. Brez besed sem. Nepričakovano, a je lepo. To je za ekipe dogodek leta in nam je uspelo, ” je še dodal Dumoulin.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ