Rogličeva lekcija za izjemno zmago!

Rogličeva lekcija za izjemno zmago!
09.03.2018 AVTOR: D. Z.
Primož Roglič je dobil 3 etapo na dirki Tirreno-Adriatico. Na zahtevnem zaključku je bil preprosto premočan!

Na dirki Tirreno-Adriatico je za kolesarji najdaljša tretja etapa. Foligno je gostil start 239 kilometrov dolge preizkušnje.

Cilj pa je bil na vrhu kratkega, a strmega vzpona do Trevija. Na tem klancu je prišlo tudi do končne odločitve. Primož Roglič je napadel dober kilometer pred ciljem. Nihče mu ni mogel slediti. Tudi, ko je napadel Greg Van Avermaet razlike ni mogel zmanjšati. Roglič je vztrajal v izjemnem ritmu, pa čeprav so se mu ostali resno približevali. A niso bili dovolj hitri.

Najresneje ga je ogrožal Adam Yates, a Roglič je bil tudi v zadnjih metrih odličen. Veselil se je lahko izjemne zmage. Yates je bil s tremi sekundami zaostanka drugi, tretji pa je bil Tiesj Benoot. Geraint Thomas je bil četrti. “Moja taktika je bila, da napadem nekoliko prej, saj sem v karieri že izgubil nekaj sprintov. Nisem mogel čakati vse do konca, tako da sem šel na polno in naredil razliko. Na Tirreno-Adriatico sem prišel z mislijo na visoko mesto v skupnem seštevku, vendar sem te možnosti izgubil včeraj. V padcu sem poškodoval kolo. Zdaj sem spremenil cilje. Dobil sem etapo in s tem sem zadovoljen, ” je takoj po cilju povedal Roglič.

Vodstvo v skupnem seštevku je zdaj prevzel Geraint Thomas, ki ima isti čas kot Greg Van Avermaet. Tretji je s tremi sekundami zaostanka Chris Froome, vendar pa je pred kolesarji tudi etapa z daljšim ciljnim vzponom. Sledijo Caruso, Kwiatkowski, Jungels, Kelderman, Formolo, Dumoulin in Uran.

 

 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ