Rovereto - Riva del Garda: Najkrajša etapa v zgodovini Transalpa

Rovereto - Riva del Garda: Najkrajša etapa v zgodovini Transalpa
21.07.2013 AVTOR: Blaž Mazi
Zadnja etapa nas je včeraj vodila iz Rovereta na obiskovalcem gardskega Bike festivala znano področje Santa Barbara, a preko prelaza Bordala.
Skupno samo 1269 višincev, ki smo jih v glavnem premagali po strmem asfaltnem odseku. Spust proti Rivi je potekal na začetku po gozdni singli, kasneje pa prešel v hitro makadamsko cesto - identično kot pretekle izvedbe maratona Garda Extremo. Nič pretresljivega, ampak lep (in kratek) zaključek Transalpa 2013.

Etapno zmago sta si za konec prislužila lanska branilca naslova Lakata in Mennen, ki pa na skupno razvrstitev ni vplivala. Tudi pri damah sta tokrat zmagali skupno drugouvrščeni Crazy Veloshop Scott. Dvojici Master in Grand Master konkurence sta obranili skupno zmago z zmagami tudi v zadnji etapi, pri mešanih dvojicah pa se je na najvišjo stopničko povzpel par Craft Rocky Mountain 2.

Skupni zmagovalci po kategorijah pa so: Markus Kaufmann und Jochen Kä ß pri moških, Sally Bigham und Borghild Loevset pri damah, Carsten Bresser und Udo Bölts pri Masterjih, Walter Platzgummer und Gilberto Perini pri starejših Masterjih ter Kristin Aamodt und Daniel Jung med mešanimi pari.

Mešani par Bicikel.com prek Alp, Natalija Anderluh in Matej Kainz sva Transalp zaključila na 14. mestu. Na splošno sva zadovoljna. Uvrstitev je solidna, uživala sva maksimalno vseh 8 dni, skoraj 40 ur na kolesu - kljub Natalijini manjši krizi v 6. etapi zaradi zelo nerodno postavljene druge okrepčevalnice.

Drugi slovenski par Moovme, Matic Meglič in Vital Pretnar sta v kategoriji moških zasedla skupno 122. mesto - na kolesu sta se trudila 47 ur in pol, eden malo manj, drugi malo več.

Se vidimo drugo leto... Mogoče? Verjetno!!!   :-)
Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ