Rumeni dnevi in Jan Tratnik: Komaj čakam začetek

Rumeni dnevi in Jan Tratnik: Komaj čakam začetek
05.07.2019 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

"Mislim, da sem dobro pripravljen," je po državnem prvenstvu zatrdil Jan Tratnik, poleg Mateja Mohoriča edini slovenski kolesar na bližajoči se dirki po Franciji.

Na dirki po Franciji je za kolesarji predstavitev ekip. Kot člana Bahraina Meride sta se predstavila tudi Jan Tratnik in Matej Mohorič, ki sta letos edina slovenska kolesarja na znamenitem Touru. Karavana je tako že v Bruslju, Tratnik pa nam je še pred odhodom priznal: "Kakšnih hudih pričakovanj nimam. Rad bi opravil vse naloge, ki mi bodo dane. Pomagal ekipi in morda izkoristil morebitno priložnost."

Seveda upa, da se mu bo priložnost ponudila v kakšni izmed etap, v kateri bodo glavno besedo imeli ubežniki: "Sigurno, da če bom dobil priložnost za pobeg, potem jo bom poskušal izkoristiti. Vemo, da je na Touru zelo težko sodelovati v pobegu. Ampak, ko bom dobil priložnost, bom poskusil." Potem, ko je že odpeljala dirko po Italiji, ga zdaj čaka druga tritedenska preizkušnja v karieri. Sloviti Tour, o katerem se širijo številne zgodbe.

"Pravijo, da je neka posebna dirka. Da je drugačna. Kakšna pa je, ne vem. Bom povedal čez en mesec," je še potrdil Tratnik, ki se zaveda, da bo ekipa nanj veliko stavila že v drugi etapi – ekipni vožnji na čas: "Letos sem bil že na nekaj ekipnih kronometrih del ekipe in tudi letos na Touru bom pomagal ekipi. Na zadnjih treningih sem se dobro počutil, tako da komaj čakam na začetek."

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ