Rumeni dnevi in Matej Mohorič: Da se zvezde poravnajo

Rumeni dnevi in Matej Mohorič: Da se zvezde poravnajo
05.07.2019 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Matej Mohorič bo prvič nastopil na dirki po Franciji, a že ima nadvse lepe spomine na preostali dve tritedenski preizkušnji. Na Giru in Vuelti je že dobil po eno etapo.

Za kolesarji, ki bodo nastopili na 106. dirki po Franciji, ki se bo začela v soboto v Bruslju je že uradna predstavitev pred množico ljudi. Med temi kolesarji sta tudi dva Slovenca – Matej Mohorič in Jan Tratnik. Oba člana Bahraina Meride. Kaj je Matej Mohorič povedal pred odhodom v Bruselj?

O ciljih ekipe: Na dirko po Franciji se odpravljamo z zelo močno zasedbo. Nibali bo verjetno poskušal voziti na skupno uvrstitev. Tudi Teuns in Dennis sta odlično pripravljena. V ekipi je tudi Sonny Colbrelli, ki lahko celo dobi prvo etapo, ki se konča na krajšem vzponu, tako da bo kar pestro. Poleg tega bo v drugi etapi ekipni kronometer, ki je za ekipo eden izmed glavnih ciljev. Bomo pa videli, kako se bodo stvari odvijale iz dneva v dan.

O odgovornosti, ki ga čaka: Vsak, ki gre na dirko po Franciji in ki je izbran v ekipo, na njem leži velika odgovornost. Gre za največjo dirko na svetu.

O osebnih ciljih: Jaz bom zadovoljen, če bo ekipa z mano zadovoljna. Če bom opravil tiste naloge, ki mi jih bodo zadali. Sploh bi bil zadovoljen, če bom dobil v kakšni izmed etap, ki mi ustreza proste roke in bi lahko morda dobil kakšno izmed etap.

O pripravljenosti: Sem kar pozitivno presenečen. Priprave so potekale po pričakovanjih. Trenutno se počutim kar v redu, čeprav mi vročina ne odgovarja najbolj. Ampak verjamem, da bo kakašen dan tudi dež, in da se vse zvezde poravnajo.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ