Rumeni dnevi: Jan Tratnik in Matej Mohorič potrjena za Tour

Rumeni dnevi: Jan Tratnik in Matej Mohorič potrjena za Tour
01.07.2019 AVTOR: DZ

Na dirki po Franciji bosta nastopala dva Slovenca. Iz Bahraina Meride so zdaj potrdili, da bodo računali tudi na Mateja Mohoriča in Jana Tratnika.

Bliža se začetek 106. dirke po Franciji. Večji del ekip je že objavil seznam kolesarjev, na katere bodo računali. Zdaj so to storili tudi pri Bahrainu Meridi. Presenečenj ni. Po pričakovanjih sta v ekipo uvrščena dva Slovenca. Jan Tratnik in Matej Mohorič. Oba bosta na dirki po Franciji nastopila prvič. Tratnik ima za sabo eno tritedensko dirko v karieri. Kot član moštva CCC je nastopil na Giru. Mohorič pa je že okusil slast zmage tako na dirki po Španiji kot na dirki po Italiji.

Zdaj je pred njima 3460 kilometrov dolga preizkušnja, ki se bo začela v soboto v Bruslju. "Trdo smo delali, da bi na start pripeljali najboljšo možno ekipo. Celotna ekipa, osebje, športni direktorji in trenerji so opravili fantastično delo. Tako na dirkah kot v zaodrju," je med drugim v izjavi za javnost dejal glavni menedžer Brent Copeland. Prvo ime bo Vincenzo Nibali, ki prihaja na Tour po odpeljanem napornem Giru. V sprintih bodo veliko stavili na Sonnyja Colbrellija.

"Imamo vsestransko ekipo, ki bo konkurenčna na vseh etapah. Vincenzo bo lahko napadal skupni seštevek. Dylan in Matej Mohorič pa bosta poskušala dobiti kakšno etapo. Temu lahko dodamo še dva sprinterja, kot sta Sonny Colbrelli in Ivan Garcia Cortina. Pa še Rohana Dennisa za kronometer. Dva dobra kolesarja, kot sta Damiano Caruso in Jan Tratnik bosta dopolnila ekipo," pa je dejal glavni športni direktor Gorazd Štangelj.

Bahrain Merida: Matej Mohorič, Jan Tratnik, Vincenzo Nibali, Damiano Caruso, Ivan Garcia Cortina, Sonny Colbrelli, Dylan Teuns in Rohan Dennis.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ