Rusinja v dresu BTC četra na prestižni dirki

Rusinja v dresu BTC četra na prestižni dirki
24.03.2019 AVTOR: DZ, vir: BTC City Ljubljana

Enodnevna dirka svetovne serije Trofeo Binda. Zmage se je veselila Marianne Vos, odlična četrta pa članica moštva BTC City Ljubljana Anastazija Chursina.

Kolesarke moštva BTC City Ljubljana so uspešno nastopile na 44. dirki za Trofej Alfredo Binda. Govorimo o 131 kilometrov dolgi dirki, ki šteje med dirke svetovne serije. Taino je gostil start, cilj pa Cittiglio. Na selektivni progi so v zadnji krog v prvi skupini vstopile tri predstavnice ljubljanske ekipe, in sicer Hanna Nilsson, Urša Pintar in Anastazija Chursina.

Chursina je tudi zadnji vzpon prepeljala z najboljšimi in je ob vstopu v zadnja dva kilometra celo napadla. Konkurentke so jo ujele tristo metrov pred ciljem. Torej tik pred sprintom. V zaljučku je imela največ moči Marianne Vos, ki je ugnala Amando Spratt in Cecilie Uttrup Ludwigovo. Chursina je uspela osvojiti četrto mesto. Hanna Nilsson je bila 19., Urša Pintar kot najboljša Slovenka pa je bila 31.

Še pred članicami so se na 69 kilometrov dolgi dirki za Trofej Moreno pomerile mladinke. Govorimo o dirki, ki šteje za Pokal narodov. Članice slovenske reprezentance so bile del skupine 138 tekmovalk. Na koncu je bila 22. Nika Jančič, Tjaša Sušnik pa je bila 35.

Značke: Cestno
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ