Sagan proti Van Aertu: Opravičiti bi se moral

Sagan proti Van Aertu: Opravičiti bi se moral
12.01.2021 AVTOR: DZ, foto sirotti

Se še spomnite prepira po sprintu v 11. etapi dirke po Franciji? Akterja pa Peter Sagan in Wout Van Aert. Saganu so odvzeli dosežek … Slovak pa še ni pozabil na ta dogodek.

Sprint v 11. etapi dirke po Franciji je zaznamovala poteza Petra Sagana v zadnjih metrih. Oškodovana sta bila tako Sagan kot Van Aert. Sagan je z glavo in ramenom odrinil Van Aerta, Saganu pa so potem odvzeli drugo mesto in točke v boju za zeleno majico.Belgijec pa je Slovaku na cilju v Poitiersu pokazal sredinec, tako da je bil finančno kaznovan. Zdaj je Sagan za Het Nieuwsblad dejal: "Mislim, da se nisem dolžan komurkoli opravičiti. Take stvari se v sprintih pač zgodijo. Vsi vedo, kako hektično lahko vse skupaj postane. Mislim, da bi se moral on opravičiti meni za vse izgovorjene besede. O tem sem razmišljal že pred petimi meseci in še vedno tako mislim. Vseeno pa ne bom izgubljal živcev zaradi tega."

Sicer je Van Aert po etapi stopil do medijev in dejal, da je poskusil govoriti s Saganom, vendar pa je bil deležen žaljivk. Sagan se je medijem takrat izognil. Na koncu pa je ostal tudi brez tako želene zelene majice, ki jo je osvojil Sam Bennett. Saganu ni uspelo priti niti do etapne zmage, medtem ko je Van Aert dobil dve etapi.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ