Sagan v žep pospravi več kot 5 milijonov, Roglič izven prve deseterice

Sagan v žep pospravi več kot 5 milijonov, Roglič izven prve deseterice
21.05.2020 AVTOR: Nejc Grilc, foto: Sirotti

Francoski časnik L’Equipe je objavil lestvico 20 najbolj plačanih kolesarjev na svetu, ki so jo s svojimi informacijami dopolnili še novinarji Cyclingnewsa. Najbolj plačan na svetu je Peter Sagan, ki na leto zasluži 5,5 milijona evra.

O plačah v kolesarstvu se vedno le ugiba, saj kolesarji o njih v javnosti ne govorijo, pogodbe pa ne postanejo javne, kot je to denimo primer v nogometu. Francoski časnik L’Equipe je po svojih informacijah, ki so, kot trdijo njihovi novinarji, zelo zanesljive, objavil lestvico 20 kolesarjev, ki zaslužijo največ.

Da je Peter Sagan na vrhu, niti ni presenetljivo, saj ima Slovak kljub nekoliko slabši zadnji sezoni še vedno izjemen marketinški vpliv in ogromno privržencev, zasluži pa 5,5 milijona letne plače pri Bori Hansgrohe. Na drugem mestu je Chris Froome, ki na leto v žep pospravi milijon manj.

V prvi dvajseterici je kar pet kolesarjev Ineosa, Geraint Thomas zasluži 3,5 milijona letno, Egan Bernal pa 2,7 milijona, med 20 najbolj plačanimi kolesarji sta se znašla tudi Michal Kwiatkowski in Richard Carapaz, ki oba zaslužita več kot dva milijona evrov letno.

Glede na izjemne rezultate v zadnjih letih in nenazadnje zmago na Vuelti je presenetljivo nizko Primož Roglič, ki na 11. mestu zasluži okrogla dva milijona evrov letno. Z novo pogodbo, ki ga z UAE Emirates veže do konca leta 2024, bo prav tako 2 milijona na leto zaslužil tudi Tadej Pogačar, razkrivajo viri Cyclingnewsa.

Med tistimi, ki na seznamu najbolj bodejo v oči, je zagotovo Fabio Aru na 6. mestu, ki kljub že nekaj ponesrečenim sezonam zapored še vedno zasluži 2,6 milijona evrov letno.

L’Equipe še navaja, da je imel Ineos za letošnjo sezono na voljo kar 45 milijonov evrov proračuna, kar je za kar 20 milijonov več kot denimo leta 2015, kar je razvidno iz letnih poročil ekipe, ki jih objavljajo z zamikom.

V dvajseterici sta le dva šprinterja, Fernando Gaviria in Elia Viviani, zaokrožuje pa jo Miguel Angel Lopez z 1,5 milijona evrov letne plače.

Lestvica najbolje plačanih kolesarjev v sezoni 2020:

1. Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) €5.5m

2. Chris Froome (Team Ineos) €4.5m

3. Geraint Thomas (Team Ineos) €3.5m

4. Vincenzo Nibali (Trek-Segafredo) €3m

5. Egan Bernal (Team Ineos) €2.7m

6. Fabio Aru (UAE Team Emirates) €2.6m

7. Michał Kwiatkowski (Team Ineos) €2.5m

8. Julian Alaphilippe (Deceuninck-QuickStep) €2.3m

9. Alejandro Valverde (Movistar) €2.2m

10. Richard Carapaz (Team Ineos) €2.1m

11. Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) €2m

12. Primož Roglič (Team Jumbo-Visma) €2m

13. Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) €2m

14. Nairo Quintana (Arkéa-Samsic) €1.9m

15. Tom Dumoulin (Team Jumbo-Visma) €1.8m

16. Fernando Gaviria (UAE Team Emirates) €1.8m

17. Romain Bardet (Groupama-FDJ) €1.7m

18. Greg Van Avermaet (CCC Team) €1.6m

19. Elia Viviani (Cofidis) €1.5m

20. Miguel Ángel López (Astana Pro Team) €1.5m

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ