"Sagan za boljši denar v Boro"

"Sagan za boljši denar v Boro"
22.07.2016 AVTOR: D. Z.
Oleg Tinkov je v intervjuju za ITV potrdil, da bo Peter Sagan po vsej verjetnosti prestopil v nemško moštvo Bora Argon 18, ki bo naslednje leto imelo precej večji proračun.

"Najboljši v karavani "
»Verjamem, da je Peter Sagan trenutno najboljši kolesar v karavani. Zato je še toliko težje sprejeti odločitev o zaprtju ekipe, « je dejal lastnik moštva Tinkoff Oleg Tinkov. Potem pa je razkril: »Kot razumem je podpisal za Boro. Z veseljem mu bom še naprej sledil prek televizijskih prenosov ali prek spleta. Če pa bom kdaj prišel na dirko in bo Peter stopil iz Borinega avtobusa, sem prepričan, da se bova lahko skupaj fotografirala. «

Sagan res v Boro?
Tako je zdaj očitno dokončno jasno, da se Oleg Tinkov umika iz kolesarstva. Kam vse bodo kolesarje te ekipe vodile poti ni znano. Je pa očitno že dogovorjeno, da bo Peter Sagan kariero nadaljeval v ekipi, ki se leto imenuje Bora Argon 18. Višina plače ni znana, se je pa govorilo, da naj bi že v Tinkoffu Sagan prejemal okrog štiri milijone evrov na sezono.

"Plače ne bom razkril "
»Če so moje informacije prave, potem mu bodo pri Bori plačali še več. To je pač trg. Zagotovo bo dobil več denarja. Številke ne bom razkril, pa čeprav jo poznam. Podpisal pa je finančno precej boljšo pogodbo, kot jo ima tukaj. To je dejstvo, « je še pojasnil Tinkov. Sicer pa je Peter Sagan izjemno uspešen. Letos bo očitno še petič zapored najboljši po točkah na dirki po Franciji. Letos je na Touru dobil tri etape. Je aktualni svetovni prvak, dobil pa je tudi dirko po Flandriji.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ