Satori Smart je enostaven, a zelo zmogljiv Tacxov trenažer

Satori Smart je enostaven, a zelo zmogljiv Tacxov trenažer
28.11.2014 AVTOR: Nejc Grilc
Z opcijo Smart je model Satori doživel nadgradnjo, s katero ga lahko povežemo tudi s tablicami in računalniki, upor pa še vedno nastavljamo ročno.

Trenažer je dostopen v trgovini Maxisport Čerin in na njihovi spletni strani - www.maxisport.si/trenazerji-i n-valji/tacx/trenazer-tacx-sat ori-smart.html 

Trenažer Satori Smart ne prinaša ničesar revolucionarnega v smislu programske opreme ali simulacij razmer na cesti, to niti ni njegov namen. Gre za običajni mehanski model trenažerja z izpopolnjeno mehansko zavoro z Neodim magneti, 10-stopenjsko obremenitev pa nastavljamo s pomočjo ročice na krmilu.

Nadgradnja Smart omogoča, da preko protokola Bluetooth Smart in ANT+ trenažer povežemo s tablico ali pametnim telefonom, ki nam s pomočjo brezplačne aplikacije sproti beleži hitrost, moč in kadenco. Lahko dokupimo tudi nadgradnjo, s katero trenažer postane kompatibilen s Tacxovo programsko opremo za osebne računalnike. Omogoča povezovanje z videi, slabost pa je, da je obremenitev še vedno potrebno nastaviti ročno.

Vendar pa treniranje s pomočjo videa niti ni glavni namen Satorija. Precej težko in masivno ohišje zagotavlja stabilnost, trenažer je nastavljiv za različno velika kolesa, tako da lahko vanj vpnemo tako cestno kot MTB kolo, stabilne zadnje nogo pa so povsem pri miru tudi med šprinti in vožnjo v stoje. Slabše se trenažer obnaša pri nekoliko večjih obremenitvah, ko postane precej glasen in prekomerno vibrira, kar je za bolj občutljive uporabnike lahko moteče. Zavora lahko simulira obremenitev do 950 vatov, kar bo za večino uporabnikov več kot dovolj.

Na voljo je v kompletu s stojalom za prednje kolo Skyliner, je lahko zložljivo in ne potrebuje priklopa na elektriko. Tako je Satori zelo dobra oprema tudi za ogrevanje pred dirko ali maratonom, saj za namestitev potrebujete le nekaj minut.  

Če si od trenažerja želite le zanesljivo in dovolj močno orodje za notranji trening, interaktivnih dodatkov pa ne boste pogrešili, potem je Satori Smart zelo dobra izbira, ki se izkaže tudi s solidno ceno.  

Značke: Cestno
Komentarji
mfbarca 29.11.2014 21:41

Se da kako lanskega Satori-ja spremeniti/ nadgraditi da bi deloval kot ta. 
ant+ ?...
mi kdo zna to razloziti?
Hvala 

maxisport 01.12.2014 10:52

Potrebno je zamenjati celotno zavoro, ker ima nova integrirane elektronske komponente, ki omogocajo kumunikacijo. Je pa vprasanje o smotrnosti nakupa zavore same, ker je cenovno zelo blizu celotnemu trenazerju. 

*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ